26 de ore, in agonie, pe holurile din Urgenta! Atat a asteptat ca sa fie internata, o batrana din Constanta, rapusa de viroza.
Actual

26 de ore, in agonie, pe holurile din Urgenta! Atat a asteptat ca sa fie internata, o batrana din Constanta, rapusa de viroza.

Stirile Kanal D
3 ian 2017

Fiica ei a filmat tot chinul femeii. Culmea, dupa de 20 de ore, bolnava a fost plimbata de la un spital la altul.

Biata femeie de 87 de ani abia daca mai are putere sa-si strige durerea. De 26 de ore zace pe targa, pe holul urgentei de la Spitalul Judetean Constanta. Numai rudele neputincioase o intreaba daca mai poate sa reziste.   

Desi avea prioritate azi-noapte, pentru ca a fost adusa la spital cu ambulanta, medicii ar fi lasat-o sa astepte pe o targa, in hol, imediat dupa consult. Motivul? Viroza puternica si problemele cardiace n-ar fi fost indeajuns pentru internare.

- Stam de la 1 noaptea, da? Suntem in urgenta, la spital, nici pana la ora asta nu a venit sa ne ia o salvare, sa ne transfere la spitalul de contagiosi.

Dupa 20 de ore de chin, batrana a trecut de la  nepasarea unor medici, la incompetenta altora.  A fost transferata degeaba, cu ambulanta la spitalul de boli infectioase. Medicii de acolo  au trimis-o inapoi la spitalul judetean, unde a fost internata in al 13-lea ceas.

-Este intr-o stare cat se poate de critica. Dupa 26 de ore in care a stat. 26 de ore sa stai in curentul ala, la Urgenta...

Desi medicii de la Urgenta sustin ca au fost prompti, alti apartinatori ii contrazic. Spun ca pe sectia de urgente, mai multe sanse ai la moarte, decat la atentia cadrelor medicale.

Conducerea spitalului a pornit o ancheta in ceea ce priveste conduita profesionala a medicilor de la urgente. Rudele batranei care a asteptat o noapte si o zi pentru un tratament spun ca vor da in judecata spitalul.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook