Salata ambalata

Bacteriologii avertizeaza ca cel mai periculos aliment dintr-un supermarket este salata gata taiata şi ambalata. Deşi pe punga scrie ca este „gata pentru a fi mancata“, aceasta poate fi casa pentru bacterii daunatoare care provoaca boli intestinale. Pentru a ramane in siguranta, spalati intotdeauna orice fel de verdeata pe care o cumparati.

Mezelurile

Organizatia Mondiala a Sanatatii a admis ca sunca, salamul, carnatii si alte produse din carne procesata pot provoca anumite timpuri de cancer.

Nitritii continuti de aceste alimente se transforma in nitrozamine, carcinogene puternice, in intestine. Carnea afumata poate contine, de asemenea, benzopiran, o alta substanta cancerigena. Este mai sigur sa cumparati o bucata de carne proaspata, sa o gatiti şi sa o mancati in sandwich-uri sau ca aperitiv.

Ceaiul verde imbuteliat
Un studiu recent a dezvaluit ca ceaiul verde imbuteliat nu are nimic de a face cu planta. eaiul verde este renumit pentru proprietatile sale antioxidante. O ceaşca de ceai adevarat contine tot atat de multi oxidanti precum 20 de sticle din aceasta batura cumparata de la supermarket, care contine in principal apa şi zahar.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Produsele de patiserie si iaurturile cu fructe

Produsele de patiserie cu umplutura de fructe sau iaurturile fructate pot arata incredibil, dar ceea ce este cu adevarat in interiorul lor este o umplutura de fructe uşor de produs şi de vandut. Conservantii, aromele şi agentii de ingroşare le impiedica sa se strice şi sa se amestece cu pasta şi contin prea putine fructe cu adevarat.

Chiar producatorii scriu sincer la igrediente ca aceste contin aproximativ 20-40% fructe in aceste umpluturi. Mai bine strecutati o mana de fructe proaspete in micul dejun.

Maioneza

Desi ar trebui sa fie facuta din oua, otet, ulei si condimente, maioneza din comert contine şi conservanti, coloranti alimentari şi stabilizatori, dar si amidon si zahar care ii da gustul si consistenta. Cel mai bine e sa-l prepari in casa.

Condimente macinate

Desi nu te-ai astepta la asta, condimentele macinate sunt usor de amestecat cu aditivi ieftini. Cumparati mirodeniile intregi şi macinati-le acasa. Condimentele sunt mai bune fara glutamatul de sodiu, un intensificator de gust. Este inofensiv, dar face ca aromele naturale ale alimentelor sa para insipide daca sunt consumate in mod regulat.

Painea

Cel mai sigur e sa cumparati paine din brutariile mici, doarece produsele de panificatie din supermarket sunt preparate din faina albita chimic. O astfel de faina poate fi pastrata mai mult şi este protejata de insecte. Aluatul de paine are, de asemenea, agenti de intarire, amelioratori de gust care imbunatatesc calitatea aluatului si prelungesc data de expirare.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si