Administratorul firmei de porci din Teleorman, detinuta de fiul lui Dragnea, retinut pentru 24 de ore
Politica

Administratorul firmei de porci din Teleorman, detinuta de fiul lui Dragnea, retinut pentru 24 de ore

A.L.
10 aug 2017

UPDATE: Administratorul fermei de porci Salcia, din judetul Teleorman, detinuta de Valentin Stefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, Ilie Dragne, care a fost audiat la Politia Sectorului 1 Bucuresti, a fost retinut de catre procurori pentru 24 de ore. Ferma de porci Salcia din judetul Teleorman detinuta de Valentin Stefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, este una dintre societatile la care joi dimineata procurorii au facut perchezitii in dosarul de evaziune fiscala cu un prejudiciu de peste 9 milioane de euro, iar administratorul acesteia a fost dus la audieri, potrivit unor surse judiciare.

Conform surselor citate, ferma Salcia ar fi vizata in dosarul de evaziune fiscala, astfel ca acolo au avut loc perchezitii, iar administratorul fermei, Ilie Dragne, a fost dus la audieri la Politia Sectorului 1 Bucuresti. El detine 10 la suta din actiunile fermei, in timp ce Stefan Valentin Dragnea are 90 la suta.

Ferma Salcia, al carei obiect principal de activitate este cresterea porcilor, are 240 de angajati. In 2015, a inregistrat un profit de 89.265 lei la o cifra de afaceri de 39,5 milioane lei, iar anul trecut a avut afaceri de 34,2 milioane lei si un profit net de 52.255 lei.

Parchetul instantei supreme a anuntat joi dimineata ca politistii din Capitala si din opt judete fac perchezitii la 80 de adrese - locuinte si sedii ale unor societati din domeniile constructii, facility management, prelucrare deseuri si cresterea porcilor - intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de peste noua milioane de euro.

Citeste si: Fostul deputat Mihai Sturzu da de pamant cu Liviu Dragnea: "Astazi, Dragnea a omorat PSD. Astazi, in PSD, nu ai dreptul la nimic altceva decat sa ii pupi talpile lui Dragnea!"

Citeste si: Baiatul lui Liviu Dragnea baga bani si intr-o afacere cu pantofi! O pereche costa cel putin 950 de lei!

Conform sursei citate, in acest dosar se fac cercetari pentru evaziune fiscala si folosire cu rea-credinta a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea.

Procurorii au stabilit ca in contabilitatea a 12 societati comerciale care isi desfasoara activitatea in domeniile constructii, facility management, prelucrare deseuri si cresterea porcinelor, in perioada 2010-2016, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat, au fost mentionate in contabilitate cheltuieli nereale, fapt care a dus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totala de 39.873.671 lei (echivalentul a 9.079.017 euro), din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat si 24.058.469 lei TVA dedus nelegal.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au instituit masuri asiguratorii asupra unor bunurile si conturilor bancare ale persoanelor suspectate in acest dosar, preciza Parchetul.

Sursa: News.ro

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook