Ai primit si tu pe telefon acest mesaj? E vorba despre o alerta falsa. Iata ce trebuie sa faci
IT&C

Ai primit si tu pe telefon acest mesaj? E vorba despre o alerta falsa. Iata ce trebuie sa faci

A.C.
8 mai 2017

Utilizatorii serviciilor Apple au fost vizati recent de o noua campanie de tip #phishing, care isi propune sa colecteze cat mai multe date personale sau bancare despre utilizator, informeaza Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO), prin intermediul paginii oficiale de Facebook.

"Schema de phishing debuteaza prin primirea unei alerte false, care sustine ca cineva s-ar fi conectat pe contul tau de Apple ID. Drept rezultat, Apple ar fi blocat accesul la cont, iar pentru deblocare este necesara validarea datelor. Cei care nu sunt familiarizati cu acest tip de atac acceseaza acel link si sunt redirectionati catre o pagina similara cu cea de autentificare pentru Apple ID. Mai departe, in cativa pasi, atacatorii determina utilizatorul sa introduca datele contului Apple, datele bancare de pe cardul utilizat, sa insereze fotografii ale actelor de identitate si chiar sa acorde acces la microfonul, respectiv camera dispozitivului", explica specialistii CERT-RO, intr-un comunicat de presa.

Acestia precizeaza ca Google a identificat domeniul de phishing ca fiind unul suspect, astfel ca utilizatorii browserului Chrome sunt alertati printr-o notificare, inainte de a merge mai departe. Din nefericire insa, Firefox, Opera sau #Safari nu fac acest lucru.

viewscnt
TAGURI: iphone, apple, cert-ro

Urmareste-ne pe Facebook