Ajutorul de deces, majorat in urma promulgarii bugetului asigurarilor sociale pe 2017
Actual

Ajutorul de deces, majorat in urma promulgarii bugetului asigurarilor sociale pe 2017

A.S.
17 feb 2017

Ajutorul de deces a fost majorat la 3.131 de lei dupa adoptarea bugetului asigurarilor sociale pe 2017, promulgat joi de presedintele Klaus Iohannis. Astfel, ajutorul de deces va creste cu peste 400 de lei, de la 2681 de lei la 3.131 de lei.

Citeste si: Statistica dezarmanta! Peste 270.000 de tineri cu varsta intre 20 si 24 de ani nici nu lucreaza, nici nu invata! "Noi i-am angaja, dar ei stiu doar sa ceara ajutor social!"

Acest drept de asigurare sociala se acorda, conform Legii pensiilor, in cazul decesului asiguratului, pensionarului sau unui membru al familiei unuia dintre acestia. Suma de bani respectiva se primeste in termen de 24 de ore, la cererea persoanei interesate, pe baza anumitor documente justificative. In cazul decesului asiguratului sau al pensionarului, persoana care va primi acest drept poate fi, dupa caz, soţul supravieţuitor, copilul, parintele, tutorele, curatorul sau, in lipsa acestora, oricare persoana care face dovada ca a suportat cheltuielile ocazionate de deces, scrie Libertatea.

Citeste si: Drama unei fetite de 4 ani diagnosticate cu autism. Statul roman i-a retras indemnizatie pentru ca a reusit sa stea pe olita

Daca este vorba despre decesul unui membru de familie care nu era asigurat sau pensionar, cel care primeste ajutorul este asiguratul sau pensionarul, ruda cu persoana decedata. In acest caz, suma de bani primita reprezinta jumatate din suma maxima, adica 1.566 de lei.

Citeste mai multe AICI.

viewscnt
TAGURI: ajutor, deces, majorat

Urmareste-ne pe Facebook