Anuntul meteorologilor. Cand vine primavara si cum va fi vremea de Paste? Prognoza meteo pentru doua luni
Actual

Anuntul meteorologilor. Cand vine primavara si cum va fi vremea de Paste? Prognoza meteo pentru doua luni

A.L.
16 feb 2017

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat prognoza meteo pana in luna aprilie. Potrivit meteorologilor, in februarie, temperatura medie lunara va avea valori apropiate de normalul climatologic in regiunile sudice, sud-estice si local in cele vestice si in general sub norma in restul teritoriului.

Cantitatile totale de precipitatii vor avea o tendinta spre excedent in centrul si local vestul tarii, iar in celelalte regiuni vor fi apropiate de normele climatologice.

Luna martie va fi caracterizata de temperaturi medii lunare propiate de norma in cea mai mare parte a teritoriului, posibil mai scazute, local, in nord, centru si vest. Cantitatile totale de precipitatii se vor putea situa peste normele climatologice in cea mai mare parte a tarii.

in aprilie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor putea situa, in general, in apropierea mediei climatologice. Cantitatile totale de precipitatii vor putea fi excedentare, cu precadere in regiunile nordice si centrale.

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs. 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook