Avertismentul fostului sef ANAF privind impozitul pe gospodarie
Actual

Avertismentul fostului sef ANAF privind impozitul pe gospodarie

A.L.
21 apr 2017

Gelu Diaconu, fostul presedinte al ANAF din perioada Guvernelor Ponta, revine cu mai multe informatii si detalii in legatura cu proiectul impozitului pe gospodarie.

Conform fostului Presedinte ANAF, acest proiect a mai circulat intr-un grup restrans de oponenti ai cotei unice. Mai mult decat atat, Diaconu subliniaza doua aspecte deosebit de importante: noul tip de impozitare ar presupune si impozitarea suplimentara a pensiilor, iar implementarea lui ar genera din start o gaura de 10% in buget, potrivit stiripesurse.ro.

„Curata coincidenta!

Imediat dupa ce am publicat pe blog cele 13 argumente care sustin ideea ca introducerea impozitului pe venitul global pe gospodarie este „o prostie in stare pura”, Ministerul Finantelor a facut public proiectul actului normativ respectiv. Ce nu stie multa lume este ca varianta actuala reprezinta un proiect mai vechi, usor modificat, care a mai circulat intr-un grup restrans de minti inferbantate, adversari ai cotei unice.

Va rog sa mai observati inca o data ca:

-veniturile din pensii se globalizeaza/impoziteaza;

-este o monstruozitate de birocratie administrativa imposibil de pus in aplicare in termenele asumate de PSD;

-antreneaza costuri de administrare uriase (35.000 de consultanti???)

-complica viata contribuabilior si va duce la blocarea activitatii/sistemului informatic al ANAF plus la esuarea proiectului cu Banca Mondiala;

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook