UPDATE: Pakistanezul l-a ucis pe polonezul care era soferul camionului si a intrat in plin in multimea de oameni aflata la targul de Craciun din Berlin. In urma carnajului, 12 persoane si-au pierdut viata, iar alte 48 au fost ranite.

Politia germana a confirmata ca refugiatul pakistanez a intrat intentionat in multime. Trupul polonezului a fost gasit in camionul de 25 de tone care transporta grinzi de otel. Autorul a fugit din camion imediat dupa incident, dar a fost capturat in viata la scurt timp de politisti la gradina o gradina zoologica din apropiere, scrie Daily Mail.

Pakistanezul l-a ucis pe polonezul care era soferul camionului si a intrat in plin in multimea de oameni aflata la targul de Craciun din Berlin. In urma carnajului, 12 persoane si-au pierdut viata, iar alte 48 au fost ranite.
Politia germana a confirmata ca refugiatul pakistanez a intrat intentionat in multime.
Trupul polonezului a fost gasit in camionul de 25 de tone care transporta grinzi de otel.
Autorul a fugit din camion imediat dupa incident, dar a fost capturat in viata la scurt timp de politisti la gradina o gradina zoologica din apropiere, scrie Daily Mail.

 

 

Atacul, in care un camion a intrat in multime intr-o piata de Craciun din capitala germana, a fost comis in mod intentionat, afirma politia intr-un mesaj postat pe Twitter.

Fortele de ordine adauga ca este vorba despre un presupus atac terorist.

Anterior, ministrul german de Interne Thomas de Maiziere declara anterior ca nu este pregatit sa spuna ca incidentul este un ”atac”, insa a adaugat ca exista numeroase motive care arata ca ar fi vorba despre un gest intentionat.

”Nu vreau sa folosesc cuvântul «atac» inca, pentru moment, desi multe indica acest lucru”, a declarat el pentru postul ARD.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

”Exista un efect psihologic in intreaga tara al alegerii cuvintelor aici, iar noi vrem sa fim foarte, foarte prudenti si sa operam aproape de rezultatele reale ale anchetei, nu cu speculatii”, a subliniat ministrul german.

Aceasta drama aminteste circumstantele atentatului cu camion de pe 14 iulie de la Nisa, in Franta, din seara Zilei Nationale.

De asemenea, ministrul a spus ca are ”multe motive” sa creada ca suspectul retinut la putin timp dupa fapte este soferul camionului inmatriculat in Polonia, autorul cursei mortale intr-una dintre cele mai frecventate piete de Craciun din capitala germana, catre ora locala 20.00 (21.00, ora României).

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate citate de DPA, barbatul ar putea sa fie pakistanez sau afgan. El ar fi ajuns in Germania ca solicitant de azil in februarie 2016. Politia a refuzat sa comenteze aceste informatii.

Teama fata de atentate de amploare a alimentat dezbaterea politica in Germania de peste un an. Populistii de dreapta apreciaza astfel ca Angela Merkel, cancelarul german, si-a pus in pericol tara deschizând-o in 2015 celor aproape 900.000

de solicitanti de azil originari in principal din lumea musulmana.

Citeste si: Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”- kfetele.ro

Citeste si: Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare- radioimpuls.ro

Este vorba despre un bilant provizoriu al dramei de luni, soldate cu ”12 morti” si 48 de persoane spitalizate, unele in stare grava. Nicio informatie nu a fost furnizata despre identitatea victimelor, cu exceptia informatiei ca una dintre ele se afla in cabina camionului.

Sursa: News.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si