BlackBerry renunta la productia proprie de telefoane. Ce intentioneaza compania sa faca in viitor
IT&C

BlackBerry renunta la productia proprie de telefoane. Ce intentioneaza compania sa faca in viitor

29 sep 2016

BlackBerry va externaliza productia de dispozitive, inclusiv cea de smartphone-uri sub nume propriu, pe fondul pierderilor si declinului puternic al veniturilor, a anuntat joi compania canadiana, transmite Reuters.

Compania a precizat ca a incheiat un acord pentru un parteneriat cu compania indoneziana BB Merah Putih pentru productia si distribuirea de dispozitive sub marca BlackBerry, potrivit News.ro.

De asemenea, directorul general James Yersh va renunta la functie din 1 octombrie, din motive personale, acesta urmand sa fie inlocuit de fostul director al Sybase, Steven Capelli.

BlackBerry a inregistrat in trimestrul al doilea fiscal o pierdere neta de 372 de milioane de dolari, la venituri de 334 de milioane de dolari, compania bugetand costuri de restructurare in valoare de 147 de milioane de dolari.

In urma cu un an, BlackBerry a obtinut un profit de 51 de milioane de dolari, la venituri de 490 de milioane de dolari.

Excluzand elementele exceptionale, compania a inregistat profit zero.

BlackBerry a majorat estimarile pentru rezultatele anuale de la o pierdere de 15 centi pe actiune la un interval cuprins intre o pierdere de 5 centi si nivelul zero, dupa refinantarea datoriilor si imbunatatirea marjelor.

Actiunile BlackBerry au crescut cu 6,7% in urma informatiilor.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook