Blestem asupra unei comune din Bacau! O tornada a distrus sute de hectare de plantatii agricole
Actual

Blestem asupra unei comune din Bacau! O tornada a distrus sute de hectare de plantatii agricole

Stirile Kanal D
12 iul 2017

Toate blestemele par sa se fi abatut asupra unei comune din Bacau! Podul care leaga localitatea de lume e rupt. O tornada a distrus in intregime sute de hectare cu plantatii agricole. Asta dupa ce, anul trecut, ploile puternice au facut ravagii. Oare.. o fi vreo legatura cu faptul ca satul are un nume care pare predestinat...Pustiana, iar comuna Parjol.


De mai bine de-un an, acesti oameni traiesc un cosmar. Parca toate blestemele s-ar fi strans in comuna lor. In urma cu cateva luni, apele le-au luat singurul pod. Zilnic, mame cu copii in brate, batrani si tineri deopotriva trebuie sa traverseze pe jos raul. Altfel., au de facut un ocol de 4 kilometri.

Si nu e singurul necaz. Incercati greu de seceta, sambata, o alta napasta i-a pus la pamant. O tornada iscata ca din senin le-a facut praf toate culturile, lasandu-i pe agriculori cu ochii-n soare.

Cu mic, cu mare oamenii isi sufleca pantalonii, isi dau jos incaltarile sit rec apa Tazlaului. Altfel ar trebui sa ocoleasca cinci kilometric pe care ii au de strabatut din satul Basesti, pna in Ludasi si de acolo, inca cativa kilometric pana in centrul comunei Parjol, unde au treaba.

Ambiante si voxuri cu oameni care trec apa.sunt mai multe

De un an de zile oamenii s-a saturat de promisiuni. Ei spun ca nu au nicio speranta ca pana la iarna situatia s-ar putea rezolva.

De cativa ani, medicul veterinar Beta, care locuieste in satul Pustiana, incearca sa dea lovitura in agricultura. A sperat ca in acest an sa isi scoata cheltuilelile si sa faca un mic profit pentru membrii asociatiei agricole pe care o conduce. Din pacate, un capriciu al vremii i-a transformat economiile si investitiile in nimic.

In comuna Parjol aproape 600 de hectare de culture agricole au fost afectate de tornado puternica care s-a abatut asupra zonei la sfarsitul saptamanii trecute. Zeci de familii nu vor avea ce sa dea de mancare la animale in aceasta iarna, pentru ca plantatiile agricole pe care le detin au fost distruse in totatlitate. Recoltarea florii soarelui, a porumbului si a graul care exista acum pe camp, costa mai mult decat valoarea pe care o au plantele daca ar fi folosite ca furaje.

Vasile Lupu-primarul comunei Parjol, Bacau: „Pe langa situatia culturilor agricole, oamenii din Parjol au probleme si cu infrastructura afectata de inundatiile de anul trecut. Au cerut ajutorul autoritatilor judetene si de un an incoace fac proiecte si cereri pentru a putea repara un pod distrus de raul Tazlau”.

viewscnt
TAGURI: parjol, blestem, pod

Urmareste-ne pe Facebook