E drept, politia ar putea sa-i amendeze pe vinovati, dar cu o conditie: sa-i prinda în flagrant. Si uite-asa, pentru miile de desene de pe pereti s-au dat pana acum numai cateva zeci de amenzi!

Doi tineri care in miez de noapte isi fac de lucru langa un chiosc. Nu au de gand sa dea o spargere. Unul dintre ei este cuprins de un momenzt de inspiratie artistica, ca sa-i spunem asa.

Deseneaza folosind un spray cu vopsea. Celalalt se asigura ca nu se apropie vreun politist sau altcineva care sa-i dea de gol!

Dezastrul se observa mult mai bine pe lumina. Nu e bloc pe care sa nu vezi cate un desen. Ba chiar mai multe, de greu se mai cunoaste culoarea initiala a imobilului.

Nici cladirile istorice din centru nu scapa de graffiti!

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Ce se intampla cu cei care sunt prinsi ca deseneaza pe blocuri si alte cladiri? Primesc un avertisment sau o amenda de pana in 500 de lei.

In ultimele luni, Politia Locala a Municipiului Bucuresti a inregistrat peste 25 de cazuri.Cuantumul total este de peste 3.000 de lei.
In cazurile inregistrate de noi, toate acele persoane au fost prinse in flagrant!

Cum politistii nu pot face anchete pentru fiecare desen in parte, paguba cade in sarcina proprietarului.

Sau poate e o bucurie?

Exista insa si alt mod de a privi problema. O hotararare a Conisliului Municipal spune ca proprietarii care nu ingrijesc fatada cladirilor si nu le curata pot fi amendati chiar si cu 5000 de lei.De zece ori mai mult decat vinovatii.

Ce te faci cand renovezi azi, iar maine insemnele apar la loc? Pai, ori iti deschizi o firma de curatenie, ori devii colectionar de amenzi!

Nimeni nu stie cum poate fi rezolvata problema. unii spun ca tinerii ar trebui educati, altii ca ar trebui puse la dispozitie spatii speciale in care acesti artisti sa-si dea frau liber imaginatiei.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si