In primavara anului 2006, Dunarea s-a revarsat cu putere peste satul doljean Rast, facand un adevarat prapad! 800 de case au fost distruse, toate gospodariile inundate, iar 4000 de oameni au dormit cateva zile sub cerul liber! "Noi locuim la marginea satului, iar în 2006 am auzit un vuiet puternic, era apa care venea peste noi. Am luat ce am apucat şi am fugit. Nu vom uita niciodată prin ce clipe de coşmar am trecut atunci.

Era o imagine de nedescris în Rast. Toate casele erau puse la pământ“, a declarat Maria Coman, localnica, pentru "Adevarul".

Imediat, guvernul a alocat 15 milioane de euro ca ajutor de urgenta, bani din care s-au ridicat in timp 300 de case ANL, pe care le-au primit o parte din cei napastuiti. Alte 44 de locuinte au fost inaltate din banii lui Gigi Becali, latifundiarul acordand cu generozitate si ajutoare banesti pentru sute de locuitori din Rast. In sfarsit, 10 case s-au construit din banii Bisericii Ortodoxe Romane, in timp ce sute de alte familii si-au ridicat o alta locuinta din fondurile primite de la stat.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Pusi pe capatuiala, o mare parte dintre tarani au preferat sa-si repare de ochii lumii cocioabele inundate si sa locuiasca in continuare in ele, desi primisera casa noua de la autoritati sau de la Gigi Becali!

Mai mult, dupa cativa ani de la dezastru, satenii din Rast au inceput sa scoata la vanzare casele, cerand initial sume de 13-15000 de euro pe o casa! In prezent, insa, cum zona nu este prea ofertanta din nici un punct de vedere, o casa noua in Rast este vanduta cu sume variind intre

2500 si 6000 de euro! 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si