Cel de-al doilea suspect cautat pentru atacul de pe Champs Elysees s-a predat autoritatilor belgiene
Extern

Cel de-al doilea suspect cautat pentru atacul de pe Champs Elysees s-a predat autoritatilor belgiene

A.S.
21 apr 2017

Cel de-al doilea suspect cautat de autoritatile franceze pentru atacul de pe Champs Elysees, soldat cu moartea unui politist si ranirea a trei persoane, s-a predat autoritatilor belgiene si este retinut la Anvers, relateaza AFP.

 

Anterior, Reuters a scris ca acest al doilea suspect, pe numele caruia a fost emis un mandat de arestare, a venit joi cu trenul in Franta, din Belgia.
Un politist francez a fost impuscat mortal si alti doi au fost raniti joi noapte, in centrul Parisului, intr-un atac desfasurat cu numai cateva zile inainte de alegerile prezidentiale si revendicat rapid de gruparea militanta Statul Islamic. O turista a fost ranita usor de focurile de arma.
Autorul atacului a fost ucis.

Citeste si: Ei sunt romanii care au facut senzatia la metroul din Paris! S-au intors acasa si vor sa faca sarbatorile alaturi de cei doi copii ai lor. Mario si Maya au o mare drama ascunsa

Bulevardul larg, care pleaca de la Arcul de Triumf, era plin de parizieni si de turisti care se bucurau de seara de primavara cand a avut loc atacul. Politia a evacuat rapid zona, unde au fost desfasurate forte de securitate si vehicule de politie.
Ofiterii au perchezitionat locuinta atacatorului ucis, aflata intr-o suburbie din estul Parisului.
Potrivit presei, autorul atacului a fost retinut in trecut, dupa ce a scris pe retelele de socializare ca vrea sa ucida politisti. El a fost eliberat din lipsa de probe.
Franta se afla in stare de urgenta din 2015 si s-a confruntat cu un val de atacuri islamiste, majoritatea comise de tineri care au crescut in Franta si Belgia. In total, peste 230 de oameni au fost ucise in atacuri teroriste in ultimii doi ani.

Sursa: News.ro

Foto: twitter.com/arthurberdah

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook