Oamenii din oras spera ca aceasta cladire sa beneficieze de protectie si sa fie introdusa pe Lista Monumentelor Nationale si cer introducerea sa in patrimoniul national.

Si primarul din localitate, Gheorghe Richea, ii sustine pe oameni si spune ca cei care detin proprietatea terenului si a cladirii, cei de la SC Uzin International, ar vrea sa il dea catre un alt proprietar ce doreste construirea unui supermarket.

"SC Uzin Grup detine o suprafata mare de teren in centrul localitatii, iar pe acest teren se afla si conacul respectiv, acum intr-o avansata stare de degradare. Este emblema orasului si ar fi pacat sa se piarda. Cetatenii solicita sa-l introducem in patrimoniul national. Cred ca si noi ar trebui sa facem niste demersuri. Poate chiar incercam sa-l cumparam, dar pentru aceasta trebuie mai intai evaluat", a declarat Gheorghe Richea pentru cei de la observatorulph.ro

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Constructia a fost realizata de catre Gheorghe Bibescu, domn al Tarii Romanesti, in perioada 1843-1848. Conacul a fost restaurat in 1910.

Aici, in Conacul Brancoveanu, a functionat pana in anii 1970 un spital TBC, apoi o scoala de fete, iar in anii 1980- 1990 a fo0st sediul Oficiului Judetean de Turism.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si