In anul 2015, alianta PSD – ALDE a declansat o operatiune de reintroducere a pensiilor speciale, printre beneficiari numarandu-se parlamentarii, alti functionari publici, dar si cei care au avut functii importante in Armata, acestia putand beneficia de o pensie suplimentara. Printre cei care profita de acest context se numara si Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne si vicepremier in Guvernul Ponta, care incaseaza o pensie de militar, la care se adauga una de fost parlamentar.

„La pensii speciale are dreptul şi Gabriel Oprea (fost ofiţer de intendenţă, a fost promovat de preşedinţii României, de după 1989, la gradul de general cu trei stele). Acesta avea în 2015 o pensie specială de militar de 73.000 de lei net, potrivit ultimei declaraţii de avere. Ea a crescut consistent în 2016 ”, a dezvaluit cursdeguvernare.ro. „Conform legii, el are dreptul şi la o pensie suplimentară de fost parlamentar în cuantum maxim, deoarece a fost în legislativ din 2004 şi până în 2016. Aceasta înseamnă peste alţi aproximativ 10.000 de lei pe lună ”, a mai notat sursa citata.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Asta inseamna ca, pe langa pensia de militar a lui Gabriel Oprea, de 75.000

de lei (6.083 de lei pe luna), se adauga una de fost parlamentar, de 10.000 de lei, ceea ce inseamna ca venitul lunar al lui Oprea, din pensii, este de aproximativ 16.000 de lei. Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz in serviciu in dosarul privind folosirea nelegala a coloanei oficiale, cauza deschisa după moartea politistului Bogdan Gigina, de la Brigada Rutiera a Capitalei. In 11 mai 2016, Oprea a fost trimis in judecata de DNA in dosarul masinii de lux cumparate de catre Departamentul de Informatii si Protectie Interna (DIPI) pentru protectia demnitarilor si folosita de Oprea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si