Cumintenia Pamantului a fost in 2016 cea mai disputata opera de arta! Unde se afla ea acum
Actual

Cumintenia Pamantului a fost in 2016 cea mai disputata opera de arta! Unde se afla ea acum

C.L.
12 ian 2017

In ultimul an a fost cea mai disputata opera de arta, a fost vazuta de cei mai multi romani, iar unii au si dat bani pentru ea. “Cumintenia Pamantului” a fost, insa, si un esec al Guvernului, care trebuia sa stranga de la populatie 6 milioane de euro

Comunicatul oficial arata ca subscriptia publica a reusit sa adune doar 1.163.032 euro din cele 6 milioane necesare pentru cumpararea operei lui Constantin Brancusi, subcriptia incheindu-se pe 30 septembrie. Promisiunea guvernantilor era ca din pretul cerut de proprietari, de 11 milioane de euro, sa se stranga de la populatie 6 miloane, iar 5 milioane sa fie dati din fondurile Executivului. Cum banii nu s-au strans, proprietarii au cerut sa-si primeasca opera inapoi, aceasta fusese lasata in custodia statului.

Sculptura care s-a aflat la Muzeul National Cotroceni a fost predata proprietarilor, mai exact celor doua proprietare, mostenitoare ale adevaratului proprietar al operei.

In luna decembrie, avocatul acestora s-a intalnit din nou cu reprezentantii Guvernului in incercarea de a gasi o solutie pentru rezolvarea problemei. La finalul intalnirii, avocatul, dezamagit, a spus ca nu s-a facut nicio propunere concreta si ca daca statul roman renunta sa cumpere opera lui Brancusi, proprietarii spun ca vor apela la instanta deoarece au fost pagubiti.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook