Salata la punga pare a fi o solutie accesibila atunci cand te gandesti la o masa sanatoasa, rapida si buna, insa un studiu facut recent asupra acestui produs arata ca ea poate avea efecte devastatoare asupra organismului uman.
Studiul pentru acest produs a fost realizat de catre oamenii de stiinta de la Universitatea Leicester si ei sunt cei care au descoperit ca mediul umed combinat cu nutrientii care se scurg din frunzele tocate creeaza mediul perfect pentru inmultirea bacteriilor precum Salmonella si E.Coli.
Cercetatorii au fost uimiti si de faptul ca bacteriile se inmultesc chiar daca sunt depozitate in frigider, asa ca acestia recomanda consumul acestei salate chiar in ziua in care a fost cumparata.
Salata in sine este purtatoare de bacterii, insa punga le face sa fie si mai daunatoare.
Studiul a relevat faptul ca
o contaminare initiala de 100 de bacterii Salmonella a ajuns la 100.000 in doar cinci zile. Salmonella s-a dezvoltat mult mai bine in pungile cu spanac, in timp ce E.Coli a fost prezent mai mult in frunzele de rucola.