Directorul general al Companiei Nationale de Drumuri a fost demis
Actual

Directorul general al Companiei Nationale de Drumuri a fost demis

Viorela Precupas
11 ian 2017

Consiliul de administratie al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a decis marti, in cadrul unei sedinte, revocarea din functie a directorului general, Catalin Homor, sub pretextul unor ”deficiente” in gestionarea activitatilor companiei, potrivit unui comunicat publicat miercuri.

Revocarea a avut loc la patru zile dupa ce premierul Sorin Grindeanu i-a cerut ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, sa ia masuri pentru demiterea lui Homor sub pretextul "modului deficitar" in care au fost coordonate actiunile de deszapezire la nivel national, scrie news.ro.

Marti, consiliul de administratie al CNAIR s-a reunit, la solicitarea ministerului Transporturilor, pentru a analiza realizarea obiectivelor din mandatul lui Homor.

”In cadrul sedintei, membrii consiliului de administratie au constatat deficiente de gestionare a activitatilor CNAIR din ultima perioada si au decis revocarea din functie a directorului general”, se arata in comunicat.

Totodata, Razvan Cuc a dispus Corpului de control sa efectueze la CNAIR o verificare a materialelor necesare deszapezirii, a utilajelor speciale si starea de functionare a acestora, precum si a stocurilor de material antiderapant si combustibil.

in plus, ministrul a dispus verificarea situatiei contractelor cu firmele private pentru deszapezire si a modului de fundamentare a ordinului privind utilizarea nisipului la deszapezire.

Directorul general al CNAIR, Catalin Homor, a fost numit in aceasta functie la finalul anului 2015, dupa ce anterior a fost director general al Metrorex. Premierul s-a aratat, sâmbata, dezamagit de modul in care au fost facute stocurile de materiale antiderapante.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook