O statiune a fost complet distrusa, iar in alta localitate au ars 1000 de case si peste 300 de masini. Oamenii au vazut iadul pe pamant. „A fost totul atat de repede. Eram toti aici ca sa pornim masina, toate masinile erau aici, toate masinile. Mi-am luat bebelusul in brate si am alergat catre mare. Nu stiu ce s-a intamplat cu nevasta mea, cred ca a ars aici.”, a spus Panagiotis Dagalos, un supravietuitor.

„Focul venea dupa noi. Doar cei care au plecat la timp au scapat. Persoana care era direct in spatele meu cand am ajuns pe drumul principal nu a scapat, a disparut complet in flacari.”, declara un localnic, Theofilaktos Logothetis

„Am fugit de la hotel, am fugit pe plaja dar am fost prinsi din urma de flacari, am fost inconjurati, a trebuit sa intram in apa si sa ne scufundam, ca sa nu ne fie arse fata si mainile, am asteptat ore intregi pana am fost salvati.” , a marturisit Jaakob Makinen, turist finlandez.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Povestile victimelor sunt cutremuratoare. Atunci cand flacarile au fost mai rapide decat ei, oamenii au murit imbratisati.

Este vorba despre familii intregi, unele cu zeci de membri. S-au gasit mame cu copii in brate, decedati.

Guvernul de la Atena a declarat trei zile de doliu national. Incendiile din aceste zile sunt cea mai mare tragedie cu care se confrunta aceasta tara, dupa 2007, cand 84 de oameni au murit in incendiile de vegetatie provocate de  temperaturile extrem de ridicate.

Amploarea incendiile se vede si din spatiu, iar NASA a publicat imagini in care peninsula Attica si capitala Atena au fost acoperite cu un fum gros. Grecia a solicitat ajutor international, prin mecanismul de protectie civila al Uniunii Europene. Italia, Germania, Polonia si Franta au trimis deja pompieri, vehicule si avioane.

sursa: digi24.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si