Doua medalii de aur si doua de argint obtinute de elevii romani la Olimpiada Internationala de Chimie
Actual

Doua medalii de aur si doua de argint obtinute de elevii romani la Olimpiada Internationala de Chimie

V.P.
17 iul 2017

Elevii romani care au participat la Olimpiada Internationala de Chimie, desfasurata in Thailanda, au obtinut patru medalii - doua de aur si doua argint, iar acest rezultat plaseaza Romania pe locul locul al doilea in Europa si al saptelea in lume in clasamentul neoficial al celor 78 de tari participante, potrivit Ministerului Educatiei.

Citeste si: Masina cuprinsa de flacari pe drumul care leaga vama Cenad de Timisoara. Incendiul ar fi izbucnit de la o improvizatie de cabluri

Citeste si: Un iesean a murit dupa ce a fost atacat de un roi de albine, intr-o caruta. Fratele sau, intepat si el de albine, a fost dus la spital

Cea de a 49-a editie a Olimpiadei Internationale de Chimie (IChO) a avut loc in perioada 6 - 15 iulie, in Thailanda (Nakhon Pathom), iar echipa Romaniei a obtinut patru medalii.

Elevii medaliati cu aur sunt Alexandra Dima de la Liceul International de Informatica din Bucuresti, castigatoare a medaliei de argint la editia precedenta, si Paul Haidu-Gerea de la Colegiul National "Mircea cel Batran” din Constanta, care si-a egalat performanta de anul trecut. Medaliile de argint au fost obtinute de Anamaria Leonescu  de la Colegiul National "Sfantul Sava” din Bucuresti si Dorian Gabriel Muntean de la Colegiul National "Spiru Haret” din Tecuci.

Citeste si: Studiul care o sa ii infurie pe toti. Asta e zona din Romania in care se afla cei mai curajosi oameni

Citeste si: Silvana Riciu, revoltata, dupa ce preotul episcopul Husilor a scapat nepedepsit: "Plange cerul, oameni buni..."


 

viewscnt
TAGURI: medalii, elevi, chimie

Urmareste-ne pe Facebook