Dragnea: Prevederile din Codul administrativ privind reabilitarea nu se refera la mine, nu ma calific
Politica

Dragnea: Prevederile din Codul administrativ privind reabilitarea nu se refera la mine, nu ma calific

V.P.
14 iul 2017

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, ca prevederile din Codul administrativ, pus in dezbatere de Ministerul Dezvoltarii, privind conditiile de eligibilitate ca membru al Guvernului, nu se refera la ei, iar el nu se "califica" la capitolul "reabilitare".

Citeste si: Alba neagra cu taxa de solidaritate si impozitul pe cifra de afaceri

Citeste si: Liviu Dragnea neaga ce scrie in programul de Guvernare: "Salariul minim nu va fi 2.000 de lei. Nu exista asa ceva"

"Nu se refera la mine. (...) Daca vafi aprobat acest proiect, care va ajunge probabil in Parlament prin toamna, nu se refera la mine. Nu am niciun fel de reabilitare, deci nu pot sa ma calific pentru asta", a spus el.

Dragnea a precizat ca prima varianta a acestui Cod a fost pusa pe site de Guvernul Ciolos, astfel incat nu este o masura a actualei coalitii.

Codul Administrativ reuneste 20 de acte normative in vederea clarificarii prevederilor, asigurarii aplicarii lor unitare si neinterpretabile, precum si eliminarii contradictiilor, redundantelor si situatiilor de vid legislativ, potrivit Guvernului.

Proiectul de lege se afla inca in consultare publica si in avizare interministeriala, institutiile interesate putand in continuare sa formuleze propuneri si observatii.

Textul depus de Guvernul Tudose in consultare publica, din luna iulie, preia din prevederile proiectului elaborat de Ministerul Dezvoltarii, pe vremea cand acesta era condus de Vasile Dincu, inclusiv in ceea ce priveste Legea 90, insa nu este preluat integral.

Un proiect de lege pregatit de Guvernul Tudose va abroga Legea 90/2001, care interzice unei persoane condamnate penal sa fie membru al Guvernului, actualul Cabinet urmand ca printr-un alt act sa excepteze de la aceasta interdictie persoanele care s-au reabilitat, a scris, miercuri, Profit.ro.

Citeste si: Dosarul de evaziune fiscala al lui Victor Ponta, clasat

Citeste si: Cristian Pomohaci, din nou In centrul atentiei! Decizie radicala luata dupa ce a fost acuzat de pedofilie

 

viewscnt
TAGURI: dragnea

Urmareste-ne pe Facebook