Drama in familia lui Nicolae Ceausescu! Ioan, fratele dictatorului, si-a serbat implinirea a 85 de ani pe patul de spital!
Life

Drama in familia lui Nicolae Ceausescu! Ioan, fratele dictatorului, si-a serbat implinirea a 85 de ani pe patul de spital!

Matei Vaihan
20 mar 2017

Ioan (85 de ani), ultimul frate in viata al lui Nicolae Ceausescu, se afla internat in spital.

Nicolae Ceausescu, presedintele care a condus tara pana la Revolutia din 1989, fiind condamnat la moarte, a mai avut 8 frati, singurul ramas in viata fiind mezinul Ioan, nascut in 1932. Ioan a implinit 85 de ani pe 20 martie, dar fiul sau, Nicu, a anuntat ca starea de sanatate a acestuia este precara. "Gandurile mele cele mai bune se indreapta catre Tatal meu,care isi serbeaza ziua de nastere, din pacate pe patul de spital. Multa,multa sanatate si toate cele bune sa si le implineasca. La multi ani, Nelu!!!”, a marturisit fiul lui Ioan Ceausescu. Fratele fostului presedinte al Romaniei a predat la Institutul Agronomic din Bucuresti si a fost seful Academiei de Ştiinţe Agricole, fiind specialist in horticultura. El a ocupat si functii politice in comunism, fiind ministru secretar de stat, prim-vicepresedinte al Comitetului de Stat al Planificarii. Dupa Revolutie a fost arestat timp de 6 luni, apoi a scris carti pe teme de holticultura, dar a marturisit, intr-un interviu, ca el si familia sa s-au simtit marginalizati: “Ii multumesc Celui de Sus ca nu mi-a luat mintile, salvandu-mi familia din calea celor care doreau sa o injoseasca. Eu si sotia mea, Marioara,  profesori la Universitatea de Stiinte Agricole si de Medicina Veterinara am fost obligati sa ne retragem… Continuam sa purtam crucea deznadejdii. O facem cu demnitate si cu iertaciune pentru toti cei care ne-au condamnat sa o purtam pana la sfarsitul vietii. Dumnezeu este acolo sus, de unde le vede şi le judeca pe toate”. Ioan Ceausescu a aparut rar in public, singura fotografie cu el si sotia sa fiind realizata in timpul unei petreceri organizate la restaurantul lui Serghei Mizil.

 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook