Parintele Vasile Prepelita, parohul bisericii „Nasterea Maicii Domnului” din satul Buteni, Republica Mondova, a ajuns sa i se duca vestea pentru felul in care savarseste taina sfantului botez.

Slujba sa de crestinare nu are nimic aparte si respecta intocmai ritualurile practicate in toate bisericile ortodoxe de rit vechi, cum sunt majoritatea din Republica Moldova.
Singurul lucru diferit este dat de varsta mare a celor care urmeaza sa fie crestinati, parintele Vasile Prepelita obisnuind sa boteze copii de scoala, adolescenti, dar si persoane in toata firea care nu au primit taina botezului in frageda pruncie.

Si mai interesant este faptul ca cei care urmeaza sa fie botezati trebuie sa respecte unele obiceiuri. Acestia primesc inainte de slujba camasi curate pe care le imbraca inainte de a intra in cristelnita plina cu apa sfintita. Ulterior, acestia sunt scufundati de trei ori cu capul in apa, asa cum cer canoanele bisericesti. Atat cele de rit vechi, cat si cele de rit nou.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

In ultima vreme, ceremoniile de crestinare tinute de parintele Vasile Prepelita au devenit foarte cunoscute, iar vestea ca un preot boteaza oameni maturi s-a impanzindu-se in toata tara.
Asa se face ca, la biserica „Nasterea Maicii Domnului” din satul Buteni, Republica Mondova sosesc constant oameni de la Chisinau si din alte orase, persoane care ori nu au fost botezatate pana la varsta lor inaintata, ori au copilarit in orfelinate si nu stiu daca au fost vreodata crestinati. Slujbele de botez sunt gratuite pentru toti cei care doresc sa fie crestinati, parintele explicand de unde si pana unde a ajuns sa le ceara viitorilor crestini sa intre in cristelnita, in ciuda staturii lor, si sa respecte intocmai regulile unui botez normal.

„In Canonul 50 Apostolic Sf. Vasile cel Mare spune: ,,In trei afundari si in trei chemari, Taina botezului se savarseste”, spune parintele.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si