Camelia Iuliana Chiperi, 17 ani, o eleva eminenta al Seminarului Teologic „Veniamin Costachi” din Targu Neamt a primit aviz pentru exmatriculare din partea conducerii unitatii de invatamant, pentru ca nu se supune „noii politici” a BOR.
Eleva, care a obtinut locul al doilea, anul trecut, la Olimpiada de Religie, faza Nationala (Studiul Noului Testament) a refuzat sa participe la slujbele unde sunt pomeniti Ierarhii care au semnat actul considerat „de tradare” de catre aripa conservatoare a crediciosilor.

Conform ortodoxinfo.ro, ea a fost chemata in fata conducerii seminarului, unde a „marturisit curajos” ca nu-si poate trada credinta, indiferent de consecinte.


In ultima perioada, mai multi preoti si calugari romani au fost acuzati de schisma si chiar exclusi din randul clericilor dupa ce au refuzat sa-i pomeneasca in slujbele lor pe mai marii Bisericii Ortodoxe Romane care au semnat documentul din cadrul Sinodului de la Creta, care a avut loc anul trecut.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

In cadrul Sinodului de la Creta, a fost semnat un document de catre majoritatea capilor Bisericilor Ortodoxe din lume care a starnit reactii vehemente din partea artipii conservatoare.

Printre reporsurile aduse celor care au semnat actul se numara: recunoasterea oficiala a ecumenismului (miscare religioasa care urmareste reunirea tuturor bisericilor crestine ntr-una singura) drept dogma, acceptarea altor credinte drept „biserici istorice”, recunoasterea Consiliului Mondial al Bisericii ca model doctrinar sau acceptarea partiala a casniciilor mixte intre ortodocsi si neortodocsi.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si