Fiecare bugetar va primi tichete de vacanta de aproape 1.500 de lei. Legea e posibil sa intre in vigoare luna viitoare
Economie

Fiecare bugetar va primi tichete de vacanta de aproape 1.500 de lei. Legea e posibil sa intre in vigoare luna viitoare

C.I.P.
15 mai 2017

Veste extrem de buna pe care alesii Statului o dau angajatilor din sistemul bugetar. Un act normativ ce urmeaza sa intre in vigoare la jumatatea lunii viitoare prevede ca bugetarii sa primeasca cate un tichet de vacanta in valoare de 1.450 de lei.

Acest tichet de vacanta poate fi folosit pentru plata de servicii turistice doar pe teritoriul Romaniei. "Sunt cateva modificari la actul normativ asa ca, probabil ca saptamana viitoare, spre final, o sa-l punem si in dezbatere publica. Dupa aceea intra in circuitul de avizare la ministere, apoi intram in sedinta de guvern, deci, teoretic, eu zic ca undeva pe la jumatatea lunii iunie se aproba modificarea actului normativ", a declarat Mircea Titus Dobre, ministrul Turismului, pentru cei de la economica.net.

Citeste si: Specialisti in economie: criza din Turcia poate afecta exporturile României, dar ar putea redirecţiona investitorii către Bucureşti

Noul act normativ prevede ca fiecare bugetar va primi un tichet de vacanta in valoare de 1.450 de lei pentru a plati servicii turistice doar pe teritoriul Romaniei. Unii bugetari nu vor primi tichetele in timp util pentru a-si achizitiona vacante la mare, spre exemplu, acolo unde gradul de ocupare in lunie iulie si august se apropie de 100%.

Citeste si: Ministrul Muncii discuta cu sindicatele si patronatele despre majorarea salariului minim pe economie. La cat ar putea ajunge venitul minim garantat

Dar le vor putea folosi pentru vacanta de anul viitor. "Tichetele de vacanta sunt valabile 12 luni de la data emiterii. Nu dam un tichet in octombrie, care sa fie folosit pana in decembrie", mai spune ministrul.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook