Focuri de arma la Paris, pe Champs-Élysées. Un politist a fost ucis si doi raniti. Atacatorul a fost impuscat
Extern

Focuri de arma la Paris, pe Champs-Élysées. Un politist a fost ucis si doi raniti. Atacatorul a fost impuscat

A.C.
20 apr 2017

Un politist a fost ucis si alti doi raniti intr-un schimb de focuri de arma pe Champs-Élysées, joi seara la Paris, a anuntat prefectura de politie. Ministerul de Interne anunta ca atacatorul a fost "neutralizat".

Update 23.34: Un politist a fost ucis, iar doi au fost raniti, a anuntat Ministerul de Interne. Agresorul a fost ”impudcat in riposta”, a precizat ministerul.

O sursa judiciara a confirmat decesul atacatorului. Prefectura de politie a subliniat ca circumstantele atacului ”nu sunt determinate”

Pierre-Henry Brandet, ministrul de interne francez, a declarant ca atacatorul a fost adus cu o masina la locul atacului. El a deschis focul asupra unei masini de politie. A ucis un politist si a incercat sa atace altii in timp ce fugea.

Cartierul a fost incercuit, iar forte importante de politie au fost desfasurate. Un elicopter survola zona.

Choukri Chouanine, administratorul unui restaurant situat pe rue de Ponthieu, o strada adiacenta, a declarat pentru AFP ca a auzit un ”schimb de focuri de arma scurt”, dar cu ”multe tiruri”. ”A trebuit sa ne ascundem clientii in subsoluri”, a declarat el, potrivit News.ro.

Update: The Guardian anunta ca in schimbul de focuri ar fi fost implicati doi atacatori si ca cel mai probabil este vorba despre un atac terorist.  

Zona a fost inchisa, iar autoritatile cer populatiei sa ramana in case. Mai multe vechicule ale fortelor de securitate sunt la fata locului.

Sursa foto: twitter.com/arthurberdah

Potrivit unor surse citate de CNN, atacatorul ar fi fost ucis. Informatia a fost confirmata si de Ministerul de Interne.

Politisti au fost vizati de tiruri. O interventie era in curs pe acest bulevarda din capitala franceza.

O purtatoare de cuvant a politiei, Johanna Primevert, a declarat pentru The Associated Press, ca atacatorul a vizat politisti care pazeau o zona din apropierea statiei de metrou Franklin Roosevelt, o zona populara in randul turistilor, noteaza News.ro.

Acest atac are loc cu trei zile inaintea primului tur al alegerilore prezidentiale.

Masurile de securitate dinaintea scrutinului au fost consolidate, in urma unei serii de atacuri in ultimii ani.

 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook