Gabriela Firea, sfat pentru bucuresteni: "Cine poate, sa stea acasa, cel putin pana la pranz"
Politica

Gabriela Firea, sfat pentru bucuresteni: "Cine poate, sa stea acasa, cel putin pana la pranz"

Andreea Sarpe
11 ian 2017

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune ca RATB a scos pe traseu, miercuri dimineata, 770 de autobuze, 170 de troleibuze si 250 de tramvaie si ca se poate circula in conditii de iarna.

„Liniile RATB sunt functionale. Avem 770 de autobuze, 250 de tramvaie. Am suplimentat parcul RATB cu 30% pentru a face fata. La 11.oo specialistii spun ca ninsoarea se va mai potoli, dar va ninge pana la pranz. Bucurestiul nu e blocat. Se poate circula cu RATB-ul. Daca nu trebuie sa ajunga urgent oriunde sa renunte la calatorie macar pana la pranz, pentru ca atunci se va putea interveni mai eficient, nu doar pe bulevarde, ci si pe secundare. În sectorul 5 a fost o situatie mai dificila. Acoperisul fostei fabrici de bere s-a prabusit. Am luat masuri. S-a împrejmuit zona, s-a oprit circulatia - am avut doua linii deviate. Nu e pericol”, a spus Gabriela Firea.

Unii dintre cei care comenteaza o lauda pentru modul in care s-a actionat in Bucuresti si pentru modul in care se circula, altii isi invita concetatenii sa iasa si sa "dea la lopata", in timp ce altii reclama ca in cartierele marginase este zapada, ca sunt bulevarde unde zapada este pna la genunchi si ca masinile RATB vin cu intarziere. Cele mai multe reclamatii sunt ale celor care locuiesc in zona Rahova, in zona Lujerului, in Giuleati ai in sectorul 2.

"Am luat-o pe jos de la Rahova pana pe Baciului ...nu circula nimic ai zapada pana la genunchi !!!!!...Tramvaiele ai maainile RATB una in spate la alta nu puteau circula ai lumea pe mijlocul strazii !!!", comeneaza o bucureateanca. "E coloana de tramvaie", scrie un barbat, care adauga ca inclusiv autobuzele circula "doar pana la Coabuc".

In zona rond Coabuc, traficul tramvaielor 32 ai 23 a fost deviat, dupa ce in cursul noptii s-a parbuait o bucata din zidul fostei fabrici de bere.

Intr-o interventie telefonica la Digi 24, Firea a explicat ca sunt suficiente mijloace de transport in comun, iar daca traficul se va aglomera vor fi scoase suplimentar pe traseu maaini.

Firea a mai spus ca toate Unitatile de Primiri Urgente ale celor 19 spitale aflate in subordinea Primariei Capitalei sunt deschise.

Sursa: News.ro

viewscnt
TAGURI: ratb, capitala, zapada, trafic

Urmareste-ne pe Facebook