Gheorghe Turda este unul dintre generalii cu o stea din Ministerul de Interne, grad obtinut pentru merite mai degraba artistice decat militare. Interpretul de muzica populara a lucrat, incepand cu 1991, in Politie, a coordonat Directia de Cultura din cadrul Ministerului de Interne insa a lucrat si la biroul de presa. Cand s-a tras linie, Turda s-a ales cu o pensie de 15.000 euro pe an, adica aproximativ 1.250 euro pe luna.

Cel putin asta reiese din declaratia sa de avere pe anul 2015.
Gheorghe Turda castiga bani frumosi si din muzica
Gheorghe Turda castiga bani frumosi si din muzica

In luna ianuarie a acestui an, guvernul a schimbat modul in care se acorda pensiile in cadrul Ministerului de Interne. La recalculare, lui Turda i-au revenit mai putini bani, asa ca a actionat in instanta Ministerul de Interne si Casa de Pensii. Dosarul sau s-a judecat saptamana trecuta, insa Curtea de Apel Bucuresti si-a declinat competenta in favoarea Tribunalului Bucuresti. Turda solicita anularea actului administrativ prin care i-a fost recalculata pensie si reintregirea ei la nivelul celei din 2015.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Gheorghe Turda nu este la prima scadere de pensie. In 2012, el a marturisit ca a avut-o si mai mare. „Pensia mea e una de general. Dar mi-au diminuat-o cu 23%”. Si atunci a dat in judecata ministerul si Casa de Pensii, insa dupa 3 ani de procese, a pierdut.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si