Google si Facebook lucreaza la un megaproiect: Un cablu de date de peste 12.800 de km in Pacific, care va lega Los Angeles de Hong Kong!
IT&C

Google si Facebook lucreaza la un megaproiect: Un cablu de date de peste 12.800 de km in Pacific, care va lega Los Angeles de Hong Kong!

14 oct 2016

Alphabet, compania-mama a Google, si Facebook lucreaza impreuna pentru a construi un cablu de date, de peste 12.800 de km, in Oceanul Pacific, care va lega orasul Los Angeles de Hong Kong.

Cei doi giganti IT nu au dat detalii despre costul proiectului. Cablul de fibra optica va avea o latime de banda de 120 terabiti pe secunda, adica de doua ori mai mare decat recordul actual. Asta inseamna ca poate sustine 80 de milioane de apeluri video HD in acelasi timp. Numit Pacific Light Cable Network, proiectul ar trebui finalizat pana in 2018, transmite The Verge, citat de ziare.com. Noul cablu va permite Alphabet si Facebook sa ofera servicii mai rapide utilizatorilor de Internet de pe continentul asiatic. Cele doua companii vor acapara o parte din capacitatea de transmisie a datelor, iar restul va fi inchiriat altora. Astfel de cabluri pe sub mari si oceane sunt construite in parteneriat cu gigantii IT dintr-un motiv simplu: ei sunt responsabili de o parte semnificativa a traficului pe Internet. Facebook si Google sunt nevoiti oricum sa trimita o cantitate uriasa de informatii catre serverele lor aflate prin toata lumea, asa ca e mai simplu sa faca acest lucru printr-o infrastructura care le apartine. Reteaua de socializare s-a mai implicat in realizarea unui cablu de date pe sub ocean cu Microsoft, in timp ce pentru Alphabet, Pacific Light Cable Network va fi al saselea proiect de acest fel.

viewscnt
TAGURI: cablu

Urmareste-ne pe Facebook