In prag de Craciun, samsarii vand porci sacrificati in conditii jalnice. Iar reclama cu halcile atarnate la porti socheaza
Actual

In prag de Craciun, samsarii vand porci sacrificati in conditii jalnice. Iar reclama cu halcile atarnate la porti socheaza

Stirile Kanal D
18 dec 2016

Imaginile masacrului au fost filmate la cativa kilometri de Bucuresti, intr-un sat din Giurgiu. E infiorator. Samsarii de porci l-au transformat in abator in aer liber.

Mii de animale sunt sacrificate in curtile oamenilor sau direct in strada, in conditii ce sfideaza orice norma de igiena. Carnea este apoi expusa la vanzare pe garduri sau atarnata in copaci, spre oroarea trecatorilor.

Priviti cum incearca sa-i ademeasca pe clienti si acesti comercianti. Nu s-au mai chinuit sa atarne pulpele de porc, ci le-au aruncat pe jos, in noroi, si au deschis larg portile ca sa se vada de la sosea.

Speriati ca ar putea fi amendati, cand  vad camera de filmat inchid rapid pravaliile clandestine si se furiseaza dupa gard.
Cativa metri mai incolo, un alt comerciant, suparat foc si el ca e filmat, ne tranteste poarta in nas si sustine ca nu vinde nici un gram de carne. Cu toate ca  la intrare sta atarnat anuntul cu "porci de vanzare". Are o explicatie bizara pentru asta.
Dar atunci de ce se ascunde, daca nu incalca legea? Priviti ce metoda a nascocit ca sa nu mai putem filma porcul proaspat transat.
Galantarele improvizate in aer liber sunt boala curata, avertizeaza specialistii, mai ales ca acesti comercianti vand carnea fara vreun aviz de la veterinar. Culmea e ca tranzactiile se fac in vazul politistilor, parca incapabili sa stopeze fenomenul. 
In opt judete au aparut cazuri de trichineloza in ultimele zile.
28 de persoane care au mancat carne infestata au ajuns la spital. 11 numai in Galati.
dr. MIHAELA GANEA – dir. Spitalul de Boli Infectioase Galati: "Dintre acestia, trei copii si un adolescent, toti cu stare buna, fara semne clinice de boala. Fiecare a primit o reteta cu un antiparazitar, activ pe trichinela spiralis in faza intestinala a infectiei."

VASILE STEFAN – dir. D.S.V.S.A. Galati: "Pentru a nu va pune viata in pericol, cetatenii trebuie sa cumpere carne de porc doar din unitati avizate sanitar-veterinar. In momentul in care cineva cumpara din locuri neautorizate isi asuma tot riscul"
Bine ar fi sa duceti carnea la un veterinar inainte de a o consuma. Analiza pentru depistarea trichinelozei dureaza o ora si costa 20 de lei. Dar va poate feri de pericole!

 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook