Incepe marele pelerinaj de la Manastirea Nicula. Primii credinciosi si-au instalat corturile si au inceput sa se roage.
Actual

Incepe marele pelerinaj de la Manastirea Nicula. Primii credinciosi si-au instalat corturile si au inceput sa se roage.

V.P.
13 aug 2017

Timp de trei zile, zeci de mii de oameni inconjoara in coate si in genunchi biserica de lemn din inima Ardealului, ca sa praznuiasca astfel Adormirea Maicii Domnului.

Inca nu s-a luminat de ziua. Dar pelerinii sunt pregatiti deja de drum... spre Manastirea Nicula. Strabat 100 de kilometri pe jos, ca un sacrificiu ce ii apropie de Dumnezeu.

-Daca ai dragoste sa mergi, ii anevoios ca ii caldura, dar este placut. De 100 de ani se merge de aici. Eu is a 4-a oara.

Credinciosii din Targu Lapus mai au cale lunga de batut, dar primii pelerini de la Nicula si-au instalat corturile si au scos cartile de rugaciune. Nimeni nu simte nici oboseala si nici canicula.

Doamna din imagini ajunge in fiecare an la Nicula. Are 70 de ani, picioarele umflate de la urcat dealul, dar credinta din suflet ii da puteri.

-Aici este locul meu

Parintele Pantelimon Mocan: Au venit de cateva zile deja. De aproape de o saptamana sunt care si-au pus deja corturile, doar ca de-abia acum au venit sa si locuiasca in ele. Si-au pus sa aiba locul asigurat cat mai aproape de altarul unde va avea loc slujba.

De maine, in curtea manastirii nu vei mai avea loc sa arunci un ac. S-a anuntat vreme caniculara si in urmatoarele zile, asa ca autoritatile au trimis mai multe echipaje de salvare si forte de ordine ca sa se asigure de buna desfasurare a celui mai mare pelerinaj de Adormirea Maicii Domnului.
 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook