Le-a construit un centru de plasament in Moldova, apoi a inceput sa le abuze sexual. Un pastor american, protagonistul unui scandal sexual de proportii
Extern

Le-a construit un centru de plasament in Moldova, apoi a inceput sa le abuze sexual. Un pastor american, protagonistul unui scandal sexual de proportii

A.S.
14 sep 2017

Un pastor evanghelist din SUA a alunecat in centrul unui scandal sexual. Asta, dupa ce mai multe fete au depus marturii care scot la lumina comportamentul indecent al pastorului. Tinerele erau beneficiarele centrului de plasament „Casa Stela” din Ialoveni, finantata de fundatia americana Stella’s Voice, scrie RISE Moldova.

Philip Cameron a fost exclus de la aefia acestei fundatii crestine, in urma unei anchete interne. La scurt timp, el a creat o noua fundatie in SUA si si- a continuat misiunea caritabila in Moldova, urmand acelasi tipar.

Pastorul american de origine scotiana, in varsta de 62 de ani, si-a inceput activitatea in Moldova inca pe la mijlocul anilor ‘90. Initial, acesta aducea ajutoare umanitare mai multor internate. Ulterior, a decis sa creeze case de plasament temporar pentru tinerii aflati in situatii de risc. Pentru intretinerea centrelor, Philip Cameron a gandit o adevarata strategie de colectare de fonduri.

Citeste si: Elev de clasa zero, operat de urgenta dupa ce a fost impins de un coleg la scoala

Citeste si: „Ajutati-ne sa ne aducem tatal mort acasa!” Trupul fara viata al unui roman de 34 de ani zace la morga in Italia fiindca familia nu are bani pentru repatriere

Pastorul organiza pelerinaje la bisericile de peste ocean ai Marea Britanie, fiind insotit de mai multe fete din „Casa Stela”. Ele erau nevoite sa povesteasca enoriasilor americani ai britanici amintiri dureroase din copilarie.
Una dintre fete a marturisit unui angajat al centrului de plasament ca pastorul ii „prefabrica” biografia si o obliga sa planga. Cel putin asta reiese dintr-un document de comunicare interna al fundatiei Stella’s Voice, care a intrat in posesia RISE Moldova. Miza: colectarea unor sume exorbitante. „67.000 de dolari pe luna. Atat ne costa intretinerea caselor”, preciza Philip Cameron in cadrul evenimentului din SUA, mentionat mai sus.

Citeste si: Creatura misterioasa adusa la suprafata de uragan in Texas

Citeste si: Nepotul Ministrului Agriculturii, jurnalistul Marius Daia, a fost gasit mort in casa. Barbatul avea 35 de ani

In 2015, consiliul de administrare al Fundatiei Stella’s Voice decide sa-l excluda pe Philip Cameron de la conducerea organizatiei, in urma unei anchete interne.
Se intampla dupa ce mai multe fete din „Casa Stela” s-au plans pe comportamentul indecent al pastorului.
Unul dintre episoade este reconstituit in detalii de o fosta rezidenta a „Casei Stela”. RISE Moldova a intrat in posesia acestei declaratii, scrisa in limba engleza, in care este mentionat: „In perioada in care am locuit in „Casa Stela” am mers la diferite biserici, scoli si universitati unde imi spuneam povestea, pentru a colecta bani pentru fundatie. In 2012 am absolvit liceul si eu si sora mea am primit o oferta de la Philip Cameron - sa ne luam liber un an de studii pentru a calatori in SUA. Pe 28 septembrie am ajuns in Marea Britanie, unde urma sa stam aproximativ o luna si, dupa, sa revenim in SUA. Calatoream in 5: Mark Morgan, Philip Cameron, sora mea, eu si inca o fata. In seara de 21 octombrie ne-am cazat la hotel”.

Conform declaratiei, cele trei fete urmau sa imparta o camera cu doua paturi. Cand a aflat despre acest lucru, Cameron a insistat ca una dintre fete sa doarma cu el in camera.

„Mi-am pus pijamaua si am mers in camera lui. El isi schimbase deja hainele si imbracase doar pantalonii pijamalei. A inceput sa ma intrebe ce stiu despre cancerul la san. Mi-a explicat cat de periculos poate fi […] Si mi-a cerut sa-mi arate cum se face o verificare prin palpare. Philip mi-a zis sa-mi las tricoul si sutienul. M-a atins timp de 1-2 minute, dupa si-a lasat mainile mai jos. Si-a strecurat mainile in pantalonii pijamalei si mi-a atins organele genitale. A mers mai departe si si-a introdus un deget in vagin si, dupa un timp, m-a intrebat daca am avut orgasm[…] In tot acest timp nu am putut sa ma misc, sa-l opresc sau sa zic ceva”, se mentioneaza in declaratia unei fete semnate in data de 24 iulie 2015.

Citeste mai multe AICI.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook