Mai multe alarme cu BOMBA la Moscova. 20.000 de persoane evacuate
Extern

Mai multe alarme cu BOMBA la Moscova. 20.000 de persoane evacuate

V.P.
13 sep 2017

Peste 20.000 de persoane au fost evacuate miercuri din centre comerciale, gari si universitati din Moscova, in urma unor alarme cu bomba "aproape simultane", relateaza Russia Today.

"Pare sa fie un caz de terorism la telefon, dar trebuie sa verificam credibilitatea acestor mesaje", a declarat o sursa din serviciile de interventie in situatii de urgenta, precizand ca apelurile au inceput simultat si au continua dupa inceperea evacuarilor.

Serviciile de urgenta au anuntat ca unitati de genisti si caini antrenati verifica toate cladirile vizate.

Printre cele 30 de locuri unde s-au inregistrat amenintari cu bomba se numara cele mai mari trei gari din oras, peste 10 centre comerciale, inclusiv unul de langa Piata Rosie si trei universitati, printre care Universitatea de Medicina si Institutul de Stat pentru Relatii Internationale.
 

Citeste si: Un baiat de 11 ani si parintii sai au murit dupa ce au cazut intr-un crater vulcanic de langa Napoli

Citeste si: "A iesit soarele la Miami! Irma a plecat". Mesajul emotionant al lui regizorului Alex Ceausu care abia asteapta sa se deschida aeroportul si sa vina acasa

Citeste si: "Pregatiti-va, ne intoarcem dupa voi". Clovnii infricosatori, care au speriat o lume intreaga, ameninta din nou!

Programul trenurilor nu a fost afectat de operatiunea politiei.

Un val de amenintari false cu bomba a afectat Rusia in ultima saptamana. Marti, peste 45.000 de oameni au fost evacuati din locuri publice in 22 de orased din Rusia. Multe dintre apeluri par sa provina din Ucraina, au anuntat serviciile de securitate.

Alarmele teroriste false se pedepsesc cu pana la cinci ani de inchisoare, potrivit legii ruse. Politia a deschis mai multe anchete. Autoritatile se asteapta, insa, ca autorii alertelor sa fi folosit mesaje preinregistrate, sisteme automate de formare a numerelor de telefon si instrumente digitale pentru a ascunde locul de unde suna.

viewscnt
TAGURI: rusia, bombe

Urmareste-ne pe Facebook