MasterCard vine cu o modalitate de plata inedita! Introduce plata prin selfie in 12 tari din Europa
IT&C

MasterCard vine cu o modalitate de plata inedita! Introduce plata prin selfie in 12 tari din Europa

5 oct 2016

MasterCard a anuntat ca va introduce sistemul de plata prin identificare faciala in 12 tari din Europa, urmand ca aceasta modalitate de plata sa fie extinsa la nivel mondial.

Tehnologia denumita Identity Check Mobile a fost dezvaluita in luna februarie, iar de atunci a fost testata in Olanda, SUA si Canada.

"Mastercard Identity Check Mobile elimina necesitatea ca un detinator de card sa tina minte parole...In schimb, detinatorul unui card isi poate valida identitatea prin utilizarea unui scaner de amprente pe smartphone sau via o tehnologie de recunoastere faciala printr-un selfie", precizeaza grupul american intr-un comunicat de presa, potrivit Agerpres.

Tarile in care va fi disponibila aceasta modalitate de plata sunt: Austria, Belgia, Marea Britanie, Cehia, Danemarca, Finlanda, Germania, Ungaria, Olanda, Norvegia, Spania si Suedia.

Mastercard este o companie de tehnologie in industria globala de plati care opereaza cea mai rapida retea de procesare a platilor din lume, oferind un liant intre consumatori, institutii financiare, comercianti, autoritati si companii din peste 210 de tari si teritorii.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook