Nicusor Dan: Ceea ce ni se propune azi este o ”repesedizare” a Romaniei, se amaneteaza viitorul
Politica

Nicusor Dan: Ceea ce ni se propune azi este o ”repesedizare” a Romaniei, se amaneteaza viitorul

4 ian 2017

Presedintele USR, Nicusor Dan, a declarat, miercuri, in plenul reunit, ca Guvernul propus de PSD "amaneteaza" viitorul tarii si indatoreaza viitoarele generatii si a criticat componenta Cabinetului, afirmand ca el va duce la "repesedizarea" Romaniei.

Nicusor Dan a criticat faptul ca Guvernul nu abordeaza in programul de guvernare problemele reale ale tarii, scrie news.ro.

"Am gasit in schimb in programul de guvernare ca guvernarile PSD si ALDE au adus prosperitate romanilor. Mi-e teama ca ne uitam la alte Romanii. (...) Se amaneteaza viitorul Romaniei si se indatoreaza generatiile viitoare", a spus el.

Liderul USR a spus si ca tinerii ar fi vrut sa vada in Guvern "modele de viata" si modele de onestitate si competenta, in schimb propunerile sunt unele gresite.

"Ce vad ei, daca se uita la cateva dintre persoanele propuse? Vad ca primul om care a fost demis pentru incompetenta dupa tragedia de la Colectiv, chiar de Guvernul Ponta, devine ministrul Tineretului. Vad ca un primar acuzat pentru luare de mita si spalare de bani devine ministrul Muncii. Vad ca o functionara descoperita de ANI pentru conflict de interese devine ministrul Apelor si Padurilor chiar in domeniul in care s-a manifestat acest conflict de interese. Vad un profesor care isi pierde dreptul de a coordona doctorate pentru ca nu poate sa isi dovedeasca activitatea stiintifica ca devine ministrul Sanatatii", a spus el.

Nicusor Dan a criticat si faptul ca Florin Iordache a fost propus ministru al Justitiei, fiind "unul dintre coordonatorii martii negre", dar si faptul ca Teodor Melescanu este ministru de Externe, ceea ce reprezinta "un afront" fata de romanii din diaspora.

"Interesul PSD de a castiga alegerile a fost tocmai de a scapa membrii de bratul justitiei. (...) Pe scurt, ceea ce ni se propune azi este o repesedizare a Romaniei", a conchis liderul USR.

viewscnt
TAGURI: nicusor dan

Urmareste-ne pe Facebook