O ambarcatiune cu 69 de migranti din Irak, interceptata de politistii de frontiera in apropiere de Mangalia
Actual

O ambarcatiune cu 69 de migranti din Irak, interceptata de politistii de frontiera in apropiere de Mangalia

V.P.
13 aug 2017

O ambarcatiune pe care se aflau 69 de migranti irakieni, intre care 29 de minori, a fost interceptata, duminica dimineata, de politistii de frontiera, in apropierea tarmului romanesc al Marii Negre, la 10 mile marine de Mangalia.

Citeste si: Drama fiicei unui compozitor celebru de la noi! "Nu mai poate avea copii in urma unei interventii chirurgicale"

Citeste si: Carnagiu pe un drum din Buzau! Sase raniti dupa ce doua autoturisme s-au ciocnit frontal

Potrivit unui comunicat al Garzii de Coasta, duminica, in jurul orei 7.00, politistii de frontiera da la Sistemul Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au detectat o ambarcatiune suspecta in Marea Neagra, pavilion Turcia, la aproximativ 10 mile marine est de Mangalia, la frontiera maritima, care se indrepta spre tarm.

"Imediat, Garda de Coasta a dispus efectuarea unei misiuni cu o nava a Grupului de Nave Mangalia pentru identificarea ambarcatiunii suspecte. Nava si-a continuat drumul si s-a stabilit ca la bordul acesteia se afla un numar mare de migranti. Drept urmare, nava Garzii de Coasta a intervenit si escortat ambarcatiunea spre sediul Grupului de Nave Mangalia", se arata in comunicat.

In urma verficarilor, politistii de frontiera au stabilit ca nava era condusa de doi barbati, un cetatean bulgar si unul cipriot, iar la bord se aflau 69 de persoane din Irak - 30 barbati, zece femei si 29 de minori.

Politistii de frontiera romani continua cercetarile in acest caz.

Citeste si: Un moldovean a zgariat un politist pe fata, iar pe altul l-a muscat de mana! Scene de groaza intr-o localitate din Vrancea

Citeste si: MAI spune ca a luat masuri pentru ca eliberarea pasapoartelor sa se faca intr-un mod operativ si reclama lipsa de personal


 

viewscnt
TAGURI: mangalia, imigranti

Urmareste-ne pe Facebook