Iubitorii de carti merg frecvent in librarii, sunt la curent cu ultimele aparitii editoriale si nu se uita la bani cand sunt in cautarea unui titlu anume sau a unui scriitor.

Zilele trecute, scriitorul si eseistul Mihail Vakulovski, care lucreaza intr-o librarie din Brasov, a avut bucuria sa interactioneze cu o clienta absolut deosebita. Este vorba despre o  nonagenara pasionata de literatura, o doamna care i-a marturisit ca a ajuns la aceasta varsta frumoasa ajutata de carti.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

„Azi la librarie am cunoscut un om fermecator. Mai intai a intrebat de noua aparitie Thomas Mann, "Alteta regala", si-a cumparat-o, apoi a zis ca se mai uita putin, ca-i place foarte mult libraria noastra, "Data viitoare am sa iau camera sa filmez, sa le arat prietenilor din strainatate cum trebuie sa fie o librarie". S-a intors cu un teanc de carti care abia au incaput intr-o plasa din aia de panza, toate cartile- una si una, majoritatea noi aparitii, ceva de invidiat. Am intrat in vorba si am aflat ca n-a fost profesoara de literatura, ci medic, dar i-a placut literatura si a urmarit mereu ce mai apare. "Am 92 de ani si asta ma tine- literatura!", a spus doamna”, a povestit librarul.

El a continuat sa discute cu simpatica noangenara. Intrebata daca ar vrea sa recomande un autor anume, cititoarea ajunsa la venerabila varsta de 92 de ani a avut o reactie amuzanta.

„Arunca o privire spre masa de la casa, ia noua carte a lui Radu Paraschivescu. "Ce titlu simpatic, baiat fain Radu Paraschivescu!", povesteste librarul. Librarul a avut astfel ocazia sa sesizeze umorul fin al clientei sale de exceptie, care alesese cartea cu titlul "Astept sa crapi".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si