Paula povesteste ca, in urma cu un an si jumatate, s-a indragostit de un fost boxer. Totul a fost la inceput numai lapte si miere. Apoi au aparut gelozia si certurile. Pana la amenintari n-a fost decat un pas.

"Eu am fost amenintata prima data cu arma. M-a sechestrat, m-a inchis in casa trei zile si m-a amenintat cu arma ca daca incetez aceasta relatie.
Intr-adevar atunci mi-am pus semne de intrebare si a intrat frica in mine oarecum"

Desi speriata de moarte, a avut puterea sa treaca peste acest episod violent si i-a mai dat o sansa barbatului, sperand ca se va intampla o minune. Lucrurile au scapat insa de sub control...

"Au inceput loviturile. Primul pumn a fost in fata, in masina, dupa care, din masina... m-a prins de par"

Scenele greu de inchipuit s-ar fi petrecut in vara acestui an, dupa o petrecere la malul marii. Barbatul bause, povesteste Paula, si ar fi inceput sa-i faca reprosuri, ar fi injurat-o, iar apoi ar fi batut-o in ultimul hal.

"M-a tarat, m-a calcat in picioare la propriu. Deci nu am simtit decat pumni si picioare. Am avut urechile rupte, fata sparta"

Au trecut cateva luni bune pana cand ranile de pe corp s-au vindecat, timp in care tanara a umblat pe la IML, politie si judecatorie si a reusit, in final,
sa obtina un ordin de protectie. Individul nu are dreptul sa se mai apropie de ea la o distanta mai mica de 500 de metri. Cu toate astea, omul nu-i da pace.

"El, aseara, tocmai a incalcat acest ordin de protectie, 500 de metri, aparand la locul meu de munca, la aproximativ 30 de metri si specificand pe o retea de socializare ca este acolo"

Ingrozita, femeia s-a dus iar la politie...
sa mai faca o plangere.

"Imi este foarte frica. Ieri m-am simtit mai bine dimineata si seara am ajuns intr-o stare... tremuram si nu puteam sa imi stapanesc starea emotionala. Nu am voie sa plang pentru ca am ceva pe sistem nervos si mi se blocheaza respiratia"

Contactat de reporterii Stirilor Kanal D, barbatul nu a vrut sa dea nicio explicatie despre gravele acuzatii care i se aduc.

Povestea Paulei  nu are, din pacate, nimic neobisnuit. Conform statisticilor, 3 din 10 femei din Romania sunt abuzate fizic si psihic de soti sau iubiti. Numarul lor, apreciaza organizatiile nonguvernamentale, ar fi insa mult mai mare. De teama sau de rusine, multe indura in tacere umilintele si abuzurile fara sa  le reclame.  Din pacate, legislatia romaneasca nu a reusit sa gaseasca o solutie pentru a stopa violenta domestice.

De cele mai multe ori, se iau masuri concrete abia atunci cand se ajunge la tragedii ingrozitoare. Asa ca multe femei ajung la spital cu rani cumplite, iar altele sunt chiar ucise. Cum a fost cazul celor doua femei ucise la coaforul Perla sau al atacului din Piata Victoriei, in care angajata unui magazin de lux a fost omorata de sot.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si