Patru milioane de romani care traiesc in strainatate s-ar putea intoarce acasa!
Extern

Patru milioane de romani care traiesc in strainatate s-ar putea intoarce acasa!

V.P.
13 aug 2017

Antreprenorii din tara se implica in repatrierea romanilor care vor sa isi deschida o afacere in Romania si sa nu mai traiasca in strainatate.

Citeste si: Autoritatile din Guam le spun cetatenilor cum sa supravietuiasca unui atac nuclear, daca devin realitate amenintarile de la Phenian

Citeste si: Explozie devastatoare intr-o statie de autobuz! 15 persoane au murit, iar 32 au fost ranite!

Antreprenorii vor sa-i convinga pe romanii din diaspora sa revina in tara pentru a deschide aici afaceri si sa contribuie astfel la dezvoltarea comunitatii de afaceri autohtone, scrie digi24.ro.

Cei mai cautati sunt romanii din Spania, Italia, Franta, Germania, Belgia si Marea Britanie. Fiecare persoana care revine poate primi de la stat 40.000 de euro pentru a-si deschide o afacere, dar trebuie sa faca dovada ca a avut domiciliul in strainatate cel putin 12 luni.

Principalele temeri ale romanilor plecati la munca in strainatate care si-ar dori sa revina in tara sunt coruptia, lipsa infrastructurii sau birocratia excesiva.

Ministerul Dezvoltarii Regionale a alocat deja pentru proiecte prin programul Diaspora Start Up 76 milioane euro.

Estimarile arata ca peste patru milioane de romani locuiesc in afara tarii, iar exodul masiv a inceput nu dupa aderarea la Uniunea Europeana, ci imediat dupa 1990. Potrivit unui sondaj solicitat de un program de repatriere initiat de mai multi antreprenori romani, 70% dintre cei chestionati au declarat ca ar vrea sa se intoarca acasa.

Citeste si: Ciocniri violente au izbucnit intre fortele de ordine si extremistii de dreapta din Charlottesville

Citeste si: Stare de urgenta in SUA. Se intampla inainte de un mars al extremei-drepte din orasul Charlottesville

 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook