Pedofilia ar putea fi legalizata: Care e varsta minima propusa de ministrul Justitiei
Extern

Pedofilia ar putea fi legalizata: Care e varsta minima propusa de ministrul Justitiei

A.L.
luni, 18:11

Scade tot mai mult varsta minima oficial acceptata pentru consimtamantul sexual. Iar Parisul da tonul si in ceea ce priveste noua ordine amoroasa. Luni, ministrul francez al Justitiei a declarat ca varsta de 13 ani „ar putea fi stabilita” ca varsta minima pentru consimtamantul sexual.

Declaratia ministrului francez vine dupa ce un tribunal penal din departamentul francez Seine-et-Marne a achitat martea trecuta un barbat acuzat ca a violat o fetita de 11 ani. Instanta a apreciat cad ca nu a existat „constrangere”, iar decizia a starnit imediat un scandal urias in Franta.

Astfel, a fost relansata dezbaterea privind necesitatea de a stabili prin lege o varsta a consimtamantului la un act sexual.

„Chestiunea varstei sub care consimtamantul minorului este prezumat a nu exista este crucial, caci in mod evident exista situatii extrem de socante si inacceptabile”, a declarat ministrul Justitiei, Nicole Belloubet, citat de Evenimentul Zilei via de Le Figaro.

„Treisprezece ani este o limita acceptabila. Trebuia ca si judecatorul sa aiba capacitatea de a judeca situatiile individuale, insa ar putea fi stabilita varsta de 13 ani.”

In concluzie, la implinirea varstei de 13 ani puberii vor putea intretine relatii sexuale, fara ca partenerul/partenera sa poarte vreo responsabilitate.

Amintim ca in Romania varsta minima pentru acordul sexual este de 15 ani.

 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook