Adrian Ghenie, cel mai bine vandut pictor roman al momentului, a realizat o tranzactie imobiliara spectaculoasa si extrem de discreta. Baimareanul a cumparat un imobil vechi din centrul orasului Cluj, pentru care ar fi platit in jur de un milion de euro. Casa veche se afla intr-o stare destul de proasta, insa artistul a investit o suma mare de bani si pentru renovare. Conform clujulcultural.ro, Ghenie intentioneaza sa deschida aici un centru de arta contemporana.

Asa arata casa achizitionata de Ghenie (sursa: Clujul Cultural)
Asa arata casa achizitionata de Ghenie (sursa: Clujul Cultural)

Adrian Ghenie continua sa investeasca in arta banii castigati din pictura. El este si fondator al cunoscutei galerii Plan B, care are spatii expozitionale atat la Cluj cat si la Berlin. Clujul nu detinea insa pana acum un centru pentru arta contemporana, asa ca cel mai probabil, artistul roman va avea succes in noul demers, mai ales ca orasul este cunoscut pentru activitatea sa culturala intensa.

Casa era in paragina inainte s-o cumpere artistul
Casa era in paragina inainte s-o cumpere artistul

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Teoretic, Adrian Ghenie este cel mai bogat artist roman al momentului.

In varsta de 39 de ani, Ghenie a ajuns la o cota uriasa pe piata de arta. Cu cateva saptamani in urma, tabloul „Nickelodeon” a fost vandut la casa de licitatii Christie’s din Londra contra sumei de 7,8 milioane euro. Recordul anterior al artistului roman fusese stabilit cu lucrarea „The Sunflowers in 1937”, vanduta in februarie cu 4 milioane euro. De asemenea, in 2014, lucrarea „The Fake Rothko” a fost achizitionata de un colectionar cu 1,7 milioane euro.

Paradoxal, Ghenie a declarat ca nu castiga mai nimic din tranzactionarea tablourilor sale, pentru ca acestea au fost vandute de mult timp de catre el. „Nu-mi mai numarati milioanele”, a declarat Adrian Ghenie, in cadrul unei intalniri cu studentii de la o facultate de arte. El a spus ca afla de la televizor ca picturile sale au ajuns sa fie vandute cu milioane de euro si s-a referit la activitatea lui de pana acum cu apelativul „povestea unei tepe”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si