Presedintele Klaus Iohannis nu anunta astazi numele premierului. Surse: Seful statului considera ”mai buna” noua propunere a PSD, in persoana lui Sorin Grindeanu
Politica

Presedintele Klaus Iohannis nu anunta astazi numele premierului. Surse: Seful statului considera ”mai buna” noua propunere a PSD, in persoana lui Sorin Grindeanu

Alexandra Chiric
29 dec 2016

Presedintele Klaus Iohannis nu va anunta astazi numele premierului, astfel ca noul Guvern nu va putea fi instalat inainte de Anul Nou, informeaza surse oficiale, citate de News.ro. Seful statului s-a intalnit, joi, la Palatul Cotroceni, cu Sorin Grindeanu, propus de PSD-ALDE pentru functia de premier.

Sorin Grindeanu, propunerea PSD pentru functia de prim-ministru, s-a intalnit astazi cu presedintele Klaus Iohannis, la Cotroceni. In urma discutiilor, seful statului a decis sa mai amane decizia. Potrivit Digi24, Klaus Iohannis va face anuntul maine sau, cel mai tarziu, saptamana viitoare.

Potrivit unor surse oficiale citate de News.ro, Klaus Iohannis considera "mai buna" noua propunere de premier facuta de PSD.

CITESTE SI: Cine este si ce avere are Sorin Grindeanu, propunerea PSD pentru functia de premier

Liderii social-democrati au decis in sedinta Comitetului Executiv National ca a doua propunere pentru preluarea functiei de premier sa fie Sorin Grindeanu, fostul ministru al Comunicatiilor, asta dupa ce seful statului a respins-o pe Sevil Shhaideh, prima optiune a PSD pentru formarea unui nou Guvern.

Liviu Dragnea a declarat ca social-democratii au decis sa nu raspunda "invitatiei nerostite" a presedintelui Klaus Iohannis de a declansa o criza politica, asa ca au facut o noua nominalizare pentru preluarea functiei de premier, in prsoana lui Sorin Grindeanu.

 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook