Cei de la adevarul.ro scriu ca diferentele intre ceea ce se intampla in penitenciare si ceea ce se intampla in spitalele de stat din Romania sunt de-a dreptul mari.

Spre exemplu, doar in ceea ce priveste hrana zilnica, pacientii internati in spitale primesc mancare in limita zilnica de 15 lei, iar aceasta nu e diversificata si nici conceputa in functie de nevoile fiecarui pacient, asta in timp ce un detinut

are norma de hrana de 32 de lei pe zi.

Vorba "mancare de spital" are in limbajul romanesc un sens rau, pe care toata lumea il cunoaste si se refera la mancaruri fara gust si servite din galeti sau oale extrem de insalubre.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Diferenta intre cele doua regimuri se mai diferentiaza si in cazul sarbatorilor, acolo unde cei care se afla in spatele gratiilor, primesc un bonus de 10 lei la meniul acordat si mereu se pot bucura de bucate traditionale, lucru ce nu poate fi spus despre pacientii care se afla in spitale in perioada respectiva.

"Din 200 de lei pe zi, cat deconteaza casa de sanatate pentru un pacient internat, noi suntem nevoiti sa asiguram regim hotelier, sa ii dai omului medicamente, sa ii faci interventia chirurgicala si sa ii asiguri si trei mese pe zi"

, a explicat pentru sursa citata doctorul Gheorghe Borcean, presedintele Colegiului Medicilor din Romania. "Nicaieri in Europa, nici macar la un hotel de la marginea drumului, nu poti sa acoperi toate aceste lucruri cu 200 de lei", a mai competat acesta.

La nivelul spitalelor exista o problema si mai mare, aceea a risipei alimentare.

Multi pacienti refuza hrana oferita in spital si prefera sa manance din pachetelul adus de acasa, iar acest lucru se vede in risipa de alimente pe care spitalele sunt nevoiti sa o arunce.

In spitale exista si problema cooptarii de bacterii si alte infectii si conditiile de trai sunt aproape, daca nu mai rau, ca cele din inchisori. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si