Regizoarea romana Cristina Hanes a castigat premiul Pardino d'Oro la Festivalul de Film de la Locarno
Life

Regizoarea romana Cristina Hanes a castigat premiul Pardino d'Oro la Festivalul de Film de la Locarno

V.P.
12 aug 2017

Regizoarea romana Cristina Hanes a castigat, sambata, premiul Pardino d'Oro pentru cel mai bun scurtmetraj internaţional la Festivalul de Film de la Locarno, pentru producţia portugheza ”António e Catarina”.

Citeste si: Zodiile care stralucesc vara asta! Le asteapta zile exceptionale!

Citeste si: Scandalos! O fetiţă de zece ani a acuzat dureri de burtă, iar când a ajuns la spital medicii au descoperit că e gravidă!

Anuntul a fost facut, sambata, pe pagina de Facebook a festivalului.

Productia portugheza "António e Catarina”, regizata de Cristina Hanes, si cea romaneasca "Haine negre”, de Octav Chelaru, se numara intre cele 27 de scurt si mediumetraje care au fost selectate in aceasta competitie. Filmele au fost incluse in programul Pardi di Domani, dedicat cineastilor tineri independenti sau studentilor la scoli de film, care nu au realizat inca niciun lungmetraj.

Lungmetrajul de debut al regizorului roman Andrei Cretulescu, ”Charleston”, participa in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Locarno 2017, "Concorso Internazionale”.

"Tara moarta” a fost inclus in "Signs of Life”, sectiune paralela a festivalului, program dedicat cineastilor care exploreaza in mod inovativ limbajul cinematografic. in aceasta sectiune au mai fost selectate zece pelicule din tari precum Spania, Republica Dominicana, Serbia, Liban si Germania, potrivit pardo.ch.

Citeste si: Mama care si-a ucis copii, fosta iubita si apoi s-a sinucis, a lasat un bilet de adio: "Sper sa putrezesti intr-o zi! Acum nu mai poti sa ne ranesti"

Citeste si: Doua frizerite au refuzat sa tunda o tanara depresiva la zero: "Toate meritam sa ne simtim frumoase" - Cum arata acum clienta lor


 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook