Retelele WiFi nu sunt periculoase pentru sanatate
IT&C

Retelele WiFi nu sunt periculoase pentru sanatate

V.P.
25 oct 2016

World Health Organization este o organizatie care publica regulat rapoarte precaute vizavi de ce este si nu este daunator la nivel global pentru sanatate. Intr-o lucrare recenta, WHO scrie ca expunerea la radiatiile emise de dispozitive de comunicatii, precum telefoane mobile, statii radio sau routere WiFi nu dau niciun motiv de ingrijorare.

Astfel, potrivit acestui studiu, mitul conform caruia aceste dispozitive emit radiatii daunatoare omului este demolat. Specialistii sustin ca nu exista niciun risc de imbolnavire, iar asta fiindca radiatiile emise de aceste aparate sunt diferite de radiatiile ionizante, care sunt periculoase pentru organism.

Routerele WiFi nu emit radiatii ionizante, ci non-ionizante. Deci nu au niciun efect negativ asupra sanatatii. Nici microundele nu sunt periculoase. In teorie, este adevarat ca acestea ar putea cauza niste probleme, insa in practica este imposibil ca un om sa intre intr-un cuptor cu microunde pentru ca efectul pe care undele le au asupra unei pungi de floricele sa fie extrapolat la persoane.

"Ca şi comparaţie, un router WiFi puternic de generaţie nouă produce aproximativ un watt de energie sub formă de microunde. Spre deosebire însă de un cuptor cu microunde care face efortul de a concentra acele unde într-un singur punct, un router, nativ, le dispersează în toate direcţiile, generând un fenomen similar cu un nor de unde wireless. În definitiv, reţelele WiFi trebuie să aibă acoperire în toată casa şi este normal să funcţioneze aşa. Comparativ, dacă ai vrea să încâlzeşti un pahar cu apă cu undele emise de router, un pic mai sus de temperatura dintr-o cameră, ar dura două vieţi, dacă nu mai mult", scrie playtech.ro.

Citeste mai mult aici

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook