S-a construit cel mai mare radio telescop din lume ce va incepe sa caute semnalele extraterestre. Unde este amplasat si cine il detine
IT&C

S-a construit cel mai mare radio telescop din lume ce va incepe sa caute semnalele extraterestre. Unde este amplasat si cine il detine

C.I.P.
25 sep 2016

Chinezii vor sa isi demonstreze inca o data ambitiile in ceea ce priveste tehnologia si deja a terminat de construit cel mai mare radio telescop din lume ce va avea ca scop cautarea extraterestrilor.

Autoritatile de la Beijing au bagat miliarde de dolari in acest proiect si este considerat cel mai mare si mai complex proiect militar pentru descoperirea vietii in spatiu.

Telescopul este gigantic si este construit intr-o formatiune muntoase din sudul provinciei Guizhou. Pentru constructia lui a fost nevoie de cinci ani de zile si este un radio telescop care depaseste cu mult puterea de cautare a Observatorului Arecibo din Puerto Rico, observator ce a primit premiul Nobel pentru cercetare. "Scopul nostru este sa cercetam cat mai repede universul", a declarat Qian Lei, unul dintre cercetatorii de la Institutul National Astronomic al Chinei.

"Teoretic, daca exista viata in spatiu, semnalul radio ar urma sa fie interceptat de acest telescop", au mai spus oamenii care s-au ocupat de acest proiect, noteaza cei de la metro.co.uk.

Sursa foto: metro.co.uk

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook