Scandal imens in Franta. Un consilier municipal a propus sa finanteze constructia de casa pentru romi din dintii de aur ai acestora
Actual

Scandal imens in Franta. Un consilier municipal a propus sa finanteze constructia de casa pentru romi din dintii de aur ai acestora

A.L.
13 sep 2017

Un consilier municipal din Franta a fost exclus din formatiunea de extrema dreapta Frontul National, dupa ce la inceputul anului propusese sa fie folositi "dintii de aur" ai tiganilor pentru a finanta constructia de locuinte pentru acestia, scrie publicatia sudouest.fr.

Consilierul din Fontaine (Isere), Franck Sinisi, a fost exclus in 18 iulie din FN, a anuntat marti Wallerand de Saint Just, trezorierul partidului, scrie Hotnews.ro

Citeste si: Trei romani, declarati cetateni model de catre o primarie din Italia

Declaratiile facute de Sinisi in cadrul unei sedinte a consiliului municipal din 27 februarie 2017 au fost prezentate de cotidianul Le Dauphine. In aceasta inregistrare, Sinisi afirma, referindu-se nomazi: "oamenii care vor sa plece in vacante in rulote, de acord, dar sa traverseze orasele ... (...) Ne costa destul de mult".

"Este mai bine sa ii parchezi intr-un loc" gestionat de municipalitate "decat sa distruga stadioane sau sa vina ilegal" deoarece "e mai ieftin pentru primarie".

"In ce priveste romii", a continuat el, pentru a le face case "poate exista o autofinantare, este suficient ca primaria sa investeasca, sa le plateasca dentistii".

Citeste si: Anunt al ministrului Muncii pentru toti pensionarii. Vor mai primi a 13-a pensie?

"Da, sa va explic, le platesti dentistii, le pui dinti de nichel, recuperezi dintii de aur, cred ca doar asta permite sa ii hranesti si sa ii gazduiesti."

Consilierul a inceput sa rada si dupa cateva momente a continuat: "Sa va dau un exemplu, regele romilor, v-am mai spus, se numeste Dorin Cioaba, este in Romania, nu are dintii de aur, are totul de aur, pana la capacul WC-ului".

Citeste si: Primar PSD, catre o consiliera locala, in cadrul unei sedinte oficiale: "Aplauze pentru cat esti de batrana si de proasta. Nesimtito! Animala dracului!"

 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook