Se poarta sau nu haine de doliu dupa inmormantare? Ce spune Biblia despre acest obicei
(auxiliare)

Se poarta sau nu haine de doliu dupa inmormantare? Ce spune Biblia despre acest obicei

A.S.
12 sep 2017

In Biblie nu exista informatii referitoare la obiceiul de a purta haine negre la inmormantari. Deci, nu este un pacat daca nu porti haine nengre in astfel de momente. Insa, pe de alta parte, daca nu vei avea o astfel de tinuta, atunci risti sa le transmiti celor din jur un mesaj gresit.

Hainele negre purtate dupa moartea unei persoane apropiate au rolul de a transmite un mesaj. Este vorba despre durerea celui care le poarta si care trece prin momente dificile. De asemenea, hainele de doliu au rolul de a le arata celorlalti ca persoana care le poarta sufera, deci trebuie sa fie intelegatori in acea perioada.

Citeste si: Acestea sunt cele mai puternice zodii. Pe ele nimic nu le doboara

Citeste si: O tanara din Ialoveni a devenit obiect sexual pentru tatal sau de la varsta de 4 ani. "Eram mica, cu o papusica in mana..." Declaratiile fetei sunt cutremuratoare

Tradita de a purta haine negre in timpul doliului este una veche, aparuta inca de pe vremea Imperiului Roman. In perioada aceea, familia persoanei care a incetat din viata avea obiceiul de a purta o toga de culoare neagra. Toga era din lana. Traditia a continuat sa fie repectata si in Evul Mediu si in Renastere. Astfel, obiceiul a fost adoptat si de cei din Anglia. In timpul doliului, femeile aveau cape de culoare neagra. In plus, isi acopereau fata cu voaluri negre.

Citeste si: De la un punct negru pe frunte a trecut printr-un adevarat iad. Avertismentul unei femei pentru toti cei care comit aceasta greseala

Citeste si: Petrecere aniversara cu final tragic. O fetita a luat foc din cauza unui gest facut de invitati

La inceput, numai cei din clasele superioare purtau doliu. Insa, de-a lungul timpului, si ceilalti oameni au inceput sa adopte acest obicei.
Acum nu mai este obligatoriu sa se poarte negru in perioada doliului. Sunt permise si hainele inchise la culoare. Important este ca tinuta sa fie una decenta. Insa, trebuie sa se mai stie si faptul ca doliul nu se rezuma la haine negre. De asemenea, comportamentul celui care a pierdut o persoana apropiata trebuie sa fie unul adecvat.

Sursa: teotrandafir.com

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook