Se temea ca nu o sa mai iasa niciodata din casa din cauza viscolului! Cine a sarit in ajutorul lui Nea Ion
Actual

Se temea ca nu o sa mai iasa niciodata din casa din cauza viscolului! Cine a sarit in ajutorul lui Nea Ion

Stirile Kanal D
11 ian 2017

Vi-l mai amintiţi pe nea Ion, bătrânul care stătea cu inima cât un purice că n-o să mai poată ieşi din casă din cauza viscolului? Astazi ne-am întors la el cu mâncare, să vedem cum a trecut peste noaptea cruntă.

Cu greu am ajuns la nea Ion Jorascu, barbatul de 76 de ani, din Serbestii Vechi, pe care ieri l-am vizitat. Curtea era plina de zapada, iar bietul bunic nici nu a putut sa iasa azi din casa.

-Am venit sa te-ajutam. Ia stai putin ca am sa-ti dau ceva de mancare. Ai putut sa iesi din casa? N-am iesit. Dar mancare ai?  Mai este putina. Uite-aici, nea Ioane... Pate, zacusca, lapte, paine. Bogdaproste...  Hai, sa-ti dau putin zapada.

Ii croim drum, cat sa poata iesi pe ulita si sa strige dupa ajutor, in caz ca ramane fara lemne. Batranul a lucrat la CAP, iar pensia de 400 de lei abia-i ajunge pentru painea cea de toate zilele.

Nea Ion nici nu se incumeta sa iasa in bataia vantului si intra repede in camera in care palpaie flacara in soba.  

In odaia lui nea Ion nu e cald, dar e bine... Si-asa batranul obisnuieste sa stea in plapuma, ca sa mai faca economie la lemnele oricum putine. Asa sta de cand zapada i-a ajuns pana la fereastra... Azi-noapte pentru ca ningea iar fara oprire, batranul l-a bagat in casa si pe catelul care-i tine de urat.

-Il tii la caldura, nea Ion. Ce sa-I fac, doamna? Ti-e mila de el. Da. Cand ai vazut azi-noapte ca incepe iar sa ninga, la ce te-ai gandit nea Ion? Sa pot sa ies. Si cand ai vazut ca zapada creste? Inca mai vine.

- Macar pe el sa-l trimiti dupa ajutor daca matale nu mai poti. Daca ar avea gura, doamna. Cu el iti petreci singuratatea. A mai venit sora-mea de la Sendreni. Acum cu drumurile inchise, nu mai poate nimeni sa vina. Greu.

Il lasam pen ea Ion Jorascu in siguranta... Zambetul bunicului ne asigura ca o sa treaca si peste iarna asta.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook