Sergiu Biris a devenit milionar dupa o tranzactie colosala! Uite cum arata fondatorul „Youtube de Romania” la doi ani dupa ce compania sa s-a vandut cu 500 milioane de dolari!
IT&C

Sergiu Biris a devenit milionar dupa o tranzactie colosala! Uite cum arata fondatorul „Youtube de Romania” la doi ani dupa ce compania sa s-a vandut cu 500 milioane de dolari!

9 dec 2016

Sergiu Biris a fost si fondatorul unui alt site celebru, Trilulilu.

Clujeanul Sergiu Biris a devenit celebru in anii 2000 pentru faptul ca a fondat site-ul Trilulilu, dar marea lovitura a dat-o cu compania LiveRail, pe care a infiintat-o in 2007, alaturi de Andrei Dunca si britanicul Mark Trefgarne. LiveRail a dezvoltat o tehnologie ce permite afisarea de reclame in clipurile video online in functie de preferintele si obiceiurile utilizatorilor si care a fost initial testata pe platforma video Trilulilu, supranumita „YouTube de Romania“, inventia ce a atras atentia companiei Facebook. Sergiu Biris, alaturi de fostul sau partener de afaceri, Andrei Dunca (dreapta)In 2014, presa economica dezvaluia ca gigantul IT a cumparat LiveRail, cu 500 de milioane de dolari, de la cei trei actionari. „Achiziţia LiveRail de către Facebook este o reuşită remarcabilă, care arată încă o dată că la capitolul inovaţie şi determinare şi românii pot construi startup-uri de nivel mondial”, declara Sergiu Biris pentru Ziarul financiar. Chiar daca este milionar, Biris este un tip modest. Sergiu Biris, alaturi de Carmen, sotia saEl are in continuare afaceri in zona IT, dar nu epateaza nici prin masini de ultimul racnet si nici prin fotomodele atarnate de bratul sau. Sergiu este casatorit cu Carmen din 2007, cei doi formand un cuplu din perioada in care acesta era un necunoscut. Sotii Biris sunt mari amatori de calatorii si de distractie, dovada cateva fotografii de pe site-urile de socializare. Intr-una din poze, Sergiu si Carmen apar deghizati la o petrecere, milionarul in calugar, iar sotia sa in toreador.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook